Kodune jalgpall kolib ETV ekraanile

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõmme Kalju (mustas vormis) ja FC Flora vaheline kohtumine Eesti liigas.
Nõmme Kalju (mustas vormis) ja FC Flora vaheline kohtumine Eesti liigas. Foto: Andres Haabu

Eesti Jalgpalli Liit (EJL) ja Eesti Rahvusringhääling (ERR) sõlmisid lepingu, mille alusel näitab Eesti Televisioon (ETV) aastatel 2014 – 2016 Eesti meistrivõistluste ja Evald Tipneri karikavõistluste mänge.

ETV vahendab hooaja jooksul oma põhikanalil Eesti liigast 33 otseülekannet. Tipneri karikavõistlustelt näidatakse ETV teises kanalis poolfinaale ja esimeses kanalis finaali.

«Liigajalgpalli tele- ja arvutiekraanidele toomise protsess on liikunud kiirete sammudega ja alates hooajast 2014 käivituv kolmeaastane koostöö Eesti Televisiooniga loogiline jätk sellel teel – ERRi internetiportaal on Premium liiga partner netiülekannete osas juba praegu ja viimastel aastatel on ETV ja ETV2 ekraan näidanud eranditult kõiki Eesti jalgpallikoondise mänge otseülekandes,» rääkis Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.

Sõlmitud leping muudab alates hooajast 2014 ka liiga kalendrit – vooru telemäng jääb endiselt laupäevale, kuid selle algusaeg on kogu hooaja vältel kell 16:00 ning ülejäänud mänguajad hakkavad olema kell 13:00 ja kell 19:00 (varem kell 14, 17 ja 19:30). Selliselt jõuab mänguinfo parimal moel ka sama päeva ETV spordisaatesse. Teisipäevaste otseülekandes näidatavate karikamängude algusaeg saab olema kell 20:00, finaal toimub laupäeval kell 16:00.

Kokkulepe hõlmab ka Superkarikafinaali otseülekannnet ja võimalust karika veerandifinaalide otseülekanneteks.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles