EM-valiksari: naiste korvpallikoondis kaotas otsustava mängu Kreekale

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Anderson Eesti koondise särgis.
Merike Anderson Eesti koondise särgis. Foto: Rando Reining

Eesti naiste korvpallikoondis kaotas 2015. aasta Euroopa meistrivõistluste valiksarjas alagrupi esikoha otsustanud kohtumise Kreekale ja edasi ei pääsenud. Kreeklannad said 58:43 võidu. Eesti kasuks viskas Mirjam Nikolai 13 punkti, Maaja Bratka lisas 10 silma. Võitjate resultaiivseim oli 12 punktiga Zoi Dimitrakou. Saatuslikuks sai Eestile kehv visketabavus, mis oli suure osa mängust alla 30 protsendi ja lõpuks 31 protsenti Kreeka 51,1 vastu. Väljakult tabasid eestlannad vaid 18 viset 58st. Ka lauavõitlus kaotati suurelt - 26:41.

Mängu käik:

Kohtumine algas Eesti jaoks pallikaotuste ja rohkete vigadega ning avaveerandi lõpuks oli Kreeka kätte võidelnud 15:8 eduseisu. Teine veerandaeg kulges samuti kreeklannade dikteerimisel, kes kasvatasid edumaa üle kümne punkti. Maaja Bratka ja Merike Andersoni korvidest saadi hetkeks vahe kümne punkti peale, ent avapoolaja võitis Kreeka 33:19. Kolmandal veerandajal suutsid kreeklannad vahepeal edumaa suurendada 19-punktiliseks, ent enne viimast vaatust oli seis 44:31. Neljandal veerandajal ei suutnud Eesti otsustavat vahespurti teha, vahe püsis üle kümne punkti ja lõppskooriks jäi 58:43 Kreekale.

Mängu eel:

Nii Eestil kui Kreekal on seni kirjas kaks võitu kahest mängust, Eesti alistas Luksemburgi 79:53 ja Hollandi 77:54. Kreeklannad olid Hollandist üle 61:59 ja Luksemburgist 80:68.

Tänane otsustav kohtumine algab Eesti aja järgi kell 16:45 ja Postimees hoiab lugejat mängu käiguga kursis. Kohtumise online ülekannet saab vaadata SIIT.

Alagrupist pääseb edasi vaid võitja, kes seejärel mängib teiste alagruppide parimatega pileti eest finaalturniirile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles