Otepää MK-etapp tuleb. Konkurendid seljatati

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAKALA01:OTEPÄÄ : VILJANDI, EESTI, 09FEB08
MK etapp suusatamises Otepääl, meeste 15 km klassikaline stiil.Pildil  69 Algo Kärp.
pk/ Foto PEETER KÜMMEL/ SAKALA
SAKALA01:OTEPÄÄ : VILJANDI, EESTI, 09FEB08 MK etapp suusatamises Otepääl, meeste 15 km klassikaline stiil.Pildil 69 Algo Kärp. pk/ Foto PEETER KÜMMEL/ SAKALA Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

«Otepää peaks ületuleval talvel murdmaasuusatamise MK-etapi siiski endale saama, sest kaks kõva konkurenti – Milano ja Düsseldorf –, kes pretendeerisid samale nädalavahetusele, tõrjuti FISi kalendrikomitee poolt kõrvale,» rääkis Rahvusvahelise Suusaliidu konverentsilt Dubrovnikust saabunud Eesti alaliidu peasekretär Jaak Mae.

Niisiis: praegustel andmetel toimub 17.–18. jaanuarini 2015 ilmselt Otepääl sprindinädalavahetus. Millises tehnikas individuaaldistantsi ja teadet sõidetakse, otsustatakse lõplikult täpselt aasta pärast, kui üritus kalendrisse kinnitatakse.

«Üsna kindel, et etapp toimub,» tõdes Mae. «Milano ja Düsseldorfi taotlused lükati igatahes kõrvale. Kuupäevad peaks samuti paika jääma – nädal pärast Tour de Ski’d, kui distantsisõitjad hinge tõmbavad, kogunevad sprinterid Otepääle.»

Kas on kindel, et Otepääle? Äkki tahab näiteks Tallinn MK-etapi korraldamise endale kaubelda?

Mae: «Sportlaste ja FISi poolt tuli selge sõnum, et määrdemeestel peavad olema korralikud töötingimused, ja need on Otepääl. Teiseks peaks Tallinn eelnevalt korraldama testvõistluse – näiteks Skandinaavia karika –, et saaks näha, kuidas asi toimib.»

Nüüd tuleb Eesti Suusaliidul hakata kokku leppima riigi, omavalitsuse ja sponsoritega: «Kohalik huvi peab olema. Tahame nendega, kes soovivad võistlust korraldada, teha koostööd, aga mitte võidelda.»

FISi kalendrikomitee tegi ka hooaja 2016–2017 esialgse plaani ning Otepää on sealgi kenasti kirjas. «Praeguse seisuga saame MK-etapi korraldada nädal enne Lahtis startivat MMi,» rääkis Mae.

Küll aga läks kehvasti kahevõistluse MK-etapiga, mida Otepää ületuleval talvel ühes sprindinädalavahetusega endale ihkas. «Samadel päevadel võtavad kahevõistlejad mõõtu Seefeldis,» selgitas Mae. «Proovisime austerlastega aegu ära vahetada, aga nad polnud nõus. Otepää nädalavahetusel toimub legendaarne Kitzbüheli kiirlaskumine ja kogu Austria televisioon on seal, kahevõistlejate jaoks neil tööjõudu ei jätkuvat. Asi pole veel lõplikult paigas, aga üsnagi.»

Otepää võiks võõrustada kahevõistlejaid nädal pärast murdmaaetappi, kuid Mae sõnul läheks see liiga kalliks: «Murdmaa ja kahevõistlus korraga oleks võimalik, eraldi mitte. Pigem kulutaks raha sportlastele kui võistlustele. Ka ei ole ma kindel, kas publik leiaks kahel järjestikusel nädalavahetusel tee Otepääle ning vabatahtlikud saaksid appi tulla.»

Jutuks on tulnud ka suusahüpete novembrikuine MK-etapp, mille võiks korraldada Otepääl, kuid Tehvandi rahvas olla selgelt mõista andnud, et see pole mingil juhul võimalik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles