Tristan Viidas jõudis Spa ringrajal poodiumile

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tristan Viidas
Tristan Viidas Foto: Erakogu

Sel hooajal F4 French Championship vormelisarjas sõitev Tristan Viidas jõudis nädalavahetusel Spa-Francorchamps`i rajal peetud kolmanda etapi kolmandas sõidus poodiumile ja teenis üldarvestuses tublisti punktilisa.

Laupäeva hommikul peetud kvalifikatsioon ei õnnestunud rehvirõhu probleemide tõttu plaanitult ja nii näitas ta parimatel ringidel 11. ja 12. aega.

Laupäeva pärastlõunal peetud esimeses sõidus tuli seega rajale minna 11. kohalt. Start oli edukas ning esimese ringi järel oli Viidas tõusnud üheksandaks. Probleemideta kulgenud võistluses suutis Viidas ring ringi järel veel mitmest konkurendist mööduda ja finišijoone ületas ta lõpuks neljandana. Sõidu võitis prantslane Anthoine Hubert, poodiumile jõudsid veel šveitslane Felix Hirsiger ja venelane Matevos Isaakjan.

Pühapäeva hommikul peetud teises sõidus starditi esimese sõidu esikümne pööratud järjekorras. Seitsmendalt kohalt alustanud Viidas põrkas esimeses kurvis konkurendiga kokku, kuid seekord jäi sõiduvahend terveks. Kuuendas kurvis paraku nii õnnelikult ei läinud. Võitluses positsiooni pärast lõhkus Viidas oma vormeli ja tal oli õnne, et esimene ratas alla jäi. Ometi õnnestus avarii tõttu neli kohta ehk 11. positsioonile langenud Viidasel ka katkise vormeliga oma kohta sõidu jooksul parandada ja tasuks taas neljas koht. Sõidu võitis taas Hubert, kellele järgnesid šveitslane Severin Amweg ja Isaakjan.

Kolmandas sõidus läks Viidas rajale 12. kohalt. Vihmaste olude tõttu turvaauto tagant lendstardist alustatud sõidus oli Viidas selgelt kiireim mees rajal. Ükshaaval konkurentidest möödunud ja eelviimasel ringil ka päeva parima ringiaja (lisapunkt) välja sõitnud Viidas jõudis finišisse kolmandana. Ka kolmanda sõidu võitis Hubert, teine oli seekord soomlane Simo Muhoneni.

Üldarvestuses tõusis enne Spa etappi kümnendal kohal olnud Viidas kolmandaks. Sarja juhib kolme etapi järel Hubert 199 punktiga. Teine on Muhonen 73,5 ja kolmas Viidas 70 silmaga.

Tristan Viidas: «Kindlasti õnnestus Spa etapp paremini kui eelmised. Pärast ebaõnnestunud kvalifikatsiooni seadistasime auto ümber ja esimene ja teine sõit olid juba sõidu poolest juba head. Esimese sõidu neljas koht oli puhtalt töövõit. Kuna lõhkusin teises sõidus vormeli, oli eriti hea meel, et suutsin kõvera rattaga finišisse taas neljandana jõuda. Kolmas sõit möödus vihmastes oludes, mis mulle on alati sobinud, ning võtsin asja väga rahulikult. Konkurendid tegid pisivigu, mina mitte, ning seega õnnestus paljudest poistest mööduda ning kolmandaks tõusta. Kahjuks kestis sõit vihmaste olude tõttu vaid seitse ringi – arvan, et oleksin kokkuvõttes võinud veel kõrgemale jõuda. Senise hooajaga ei saa päris rahule jääda, kuna sihid on olnud kõrgemad. Esimesed kaks etappi möödusid üsna vaevaliselt, kuid tulemused on muutunud paremaks ning usun, et vähemalt üldarvestuse teist kohta olen võimeline püüdma.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles