Aaviksoo tahab Kerdet korvpallikoondise ette

Peep Pahv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kas Üllar Kerde jagab taas näpunäiteid Eesti koondise peatreenerina, on veel teadmata.
Kas Üllar Kerde jagab taas näpunäiteid Eesti koondise peatreenerina, on veel teadmata. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Eesti Korvpalliliidu presidendi Peep Aaviksoo sõnul on riigi koondise peatreeneri postile sisuliselt üks tõsine kandidaat – Tartu Rocki juhendaja Üllar Kerde.

Aaviksoo nägemuses tuleb liikuda kaks viimast valiktsüklit koondist vedanud Tiit Soku ja Üllar Kerde valitud kursil. Kuna Soku jätkamine on kaheldav, nähakse väljapääsu seni koondise abitreeneri toolil istunud Kerdes. Kogenud juhendajale oleks see peatreenerina teine ring.

«Praeguses seisus tundub Kerde parim variant,» lausus Aaviksoo Postimehele. «Tegemist oleks loogilise valikuga, ma ei näe põhjust, miks peaksime kedagi kusagilt mujalt otsima.» Ajakirjanduses levinud jutte välistreeneri toomisest nimetas president lehemeeste liigse uudisenälja viljaks.

Aaviksoo on Kerde ja Sokuga paaril korral kohtunud ning nendega koondise teemat arutanud. Järjekordne jutuvoor on plaanitud esmaspäevaks. Samas ei rutanud president kinnitama, kas see jääb viimaseks. «Meil pole vaja kiirustada, otsused langetatakse selleks õigel ajal,» märkis Aaviksoo.

Kerde hoidus Postimehega vesteldes kõlavatest avaldustest, ent otsest vastuseisu ta peatreeneriks asumisele ei ilmutanud. Igapäevaselt Tartu Rocki peatreenerina tegutsev mees tunnistas, et teisipäeval arutas ta rahvuskoondist puudutavat teemat Sokuga.

«Kui ma tõesti peatreeneriks hakkan, soovin, et Tiit jääks meiega seotuks – ükskõik millisel viisil,» rääkis Kerde. «Kindlasti aitaks ta mul koostada suvise ettevalmistuse plaane. Viimased kolm suve oleme seda tööd koos teinud ning tegelikult polnud ju tulemus halb.»

Kerde möönis, et on mõelnud ka võimalike abiliste peale ning tema sõnul oleks tegemist noorema põlvkonna treeneritega. Suure tõenäosusega on neist üks Rocki praegune abitreener Indrek Visnapuu, kes on tegutsenud ka Soku ja Kerde kõrval koondise kolmanda treenerina.

Kerdet seob leping Tartu Rockiga ning enne otsuse langetamist kavatseb ta konsulteerida klubi juhtkonnaga. «Olen arvestanud, et tegelen suvel klubi ettevalmistusega, nüüd võib tekkida olukord, kus olen osa meestega hoopis koondise juures,» arutles Kerde ja lisas, et peab võimalikku otsust ka koduses ringis arutama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles