Steenkampi avalik kiri võib päästa Pistoriuse

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oscar Pistorius ja Reeva Steenkamp
Oscar Pistorius ja Reeva Steenkamp Foto: SCANPIX

Viis aastat tagasi kirjutas Reeva Steenkamp avaliku kirja, kus hoiatas kõiki Lõuna-Aafrika peresid murdvaraste eest. Ta lisas, et kohalik politsei on varaste vastu võimetu ning kehvalt varustatud.

Steenkamp kutsus The Heraldis avaldatud kirjas üles inimesi mõtlema nende julgeolekule ning kaitsma iseennast. Nüüd spekuleeritakse, et sellest kirjast võib saada Oscar Pistoiuse kohtasjas kaitsjate jaoks otsustav õlekõrs.

Pistorius tulistas oma kodus vannitoas viibinud Steenkampi läbi ukse, mille tagajärjel naisterahvas hukkus. Maailmakuulus paraolümpialane Pistorius selgitas kohtus, et pidas Steenkampi murdvargaks.

Pistoriuse sõnul kartis ta murdvargaid meeletult ja nüüd selgub, et sarnases seisus oli ka Steenkamp. Steenkampi kiri võib kohtus selgitada seda, miks Pistorius koheselt politseid ei kutsunud, vaid otsustas «murdvargaga» ise tegeleda - tema ja Steenkamp lihtsalt ei usaldanud kohalikku politseid.

Pistoriuse kohtuprotsess jätkub Steenkampi 30. sünniaastapäeval, 19. augustil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles