Galerii: väikesed jalgpallurid kogunesid üle Eesti suvelaagritesse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile algas Eesti Jalgpalli Liidu ja Rimi suvelaagri esimene nädal, millest võtab osa 760 noort, keda juhendab 81 treenerit.

Laagrid toimuvad Tallinnas, Valgas, Narvas, Tartus, Keilas, Võrus, Kosel, Kuressaares, Elvas, Viljandis, Kohtla-Järvel, Haapsalus, Pärnus, Kiilis, Laagris, Põlvas, Avinurmel, Vinnis ja Kihnu saarel. Esmakordselt toimub ka spetsiaalne tüdrukute laager, kus osales täna 19 vutihuvilist.

Täna on laagris osalejatel ekskursioonipäev. Kella 14ks koguneti Tallinnasse A. Le Coq Arenale, kus olid kavas lõbusad mängud, õhtul ootab aga ees Eesti – Kõrgõzstani maavõistluse külastus. Sel aastal korraldatakse suvelaagrid 10.–14. juunini ja 12.–16. augustini 26 paigas üle Eesti. Laagrites osalevad 6- kuni 11-aastased poisid ja tüdrukud (erandina tüdrukute laagris 6-12-aastased ja Kihnu laagris 6-14-aastased). Suvelaagrites töötavad jalgpalliliidu poolt koolitatud juhendajad.

Laagripäev on jaotatud osadeks – hommikuti kerge treening, lõunasöök ning erinevad mängud pärastlõunal. Tavaline laagripäev kestab kella 9:30-st kuni 17ni (reedel kuni 13ni). Laagrite korraldamise põhimõtteks on pakkuda lõbusat sportimisvõimalust värskes õhus. Suvelaagrite treeningud on mängulised, rõhutavad personaalset lähenemist, panevad lapsi võistkondlikult tegutsema ja arendavad ka sotsiaalselt, sest omavahel segatakse erinevate oskuste ja vanusega noorukeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles