Peatreener Rüütli: kolmest maavõistlusest oli palju kasu

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Tarmo Rüütli.
Eesti jalgpallikoondise peatreener Tarmo Rüütli. Foto: Andres Haabu

Eesti jalgpallikoondise peatreener Tarmo Rüütli sõnas pärast viigiliselt lõppenud kohtumist Kõrgõzstaniga, et kolm maavõistlust täitsid oma esimese eesmärgi – saada koondiskandidaatidest parem pilt.

«1:1 on tulemuse poolest kindlasti parem kui 0:2,» nentis peatreener. «Eks publikust võib igaüks olla omamoodi pettunud, aga jalgpallis garantiisid pole. Samas igav küll poleks tohtinud täna kellelgi olla,» lausus ta.

Kui avapoolaega kontrollis päris kindlalt Eesti, siis teisel poolajal pääsesid ka külalised mängu tagasi. «Lihtsad pallid, mida nad ette mängisid, jäid sinna paremini pidama. Seetõttu ei saanud me oma mängu käima. Teise poolaja teine pool oli jällegi parem. Võimalused, mis meil esimesel poolajal olid, tulnuks enda kasuks kallutada. Nende raiskamine jättis oma jälje,» tunnistas ta.

Ehkki näiteks Sergei Mošnikovi ja Sander Puri väljavahetamisega kadus Eesti mängust teravus, nimetas Rüütli antud sammu õigeks. «Kindlasti polnud see viga, meil oli teravust piisavalt, mida juurde tuua,» ütles ta. Küll aga ei soostunud peatreener ütlema, kas kolmes mängus keegi ka lati alt läbi jooksis. «See on edasise mõttetöö teema, kuid sain meestest hea pildi,» märkis Rüütli napilt.

Midagi rabavat kolm maavõistlust talle ei pakkunud. «Positiivsed asjad ei üllata, üllataks see, kui neid poleks. Oli kolm erinevat mängu, kus pidin mehi roteerima. Kokkuvõttes – mis seal ikka. Kasu oli piisavalt, vägagi palju. Sain pildi selgemaks ja tean, mis võiks sügisestes mängudes toimida,» lausus ta.

Augustis peetav maavõistlus Lätiga pole aga enam katsetamise koht. «Siis tuleb võimalikult hea koosseis kokku saada ja olla valmis särtsakaks mänguks,» lausus Rüütli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles