Võimas vanameister: Argentina jalgpallilegend jätkab Euroopa tippklubis ka 40-aastaselt

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Javier Zanetti
Javier Zanetti Foto: SCANPIX

Itaalia jalgpalliklubi Milano Inter teatas, et on pikendanud ühe aasta võrra lepingut argentiinlasest äärekaitsja Javier Zanettiga..

Lepingu pikendamine on seda imetlusväärsem, et augustis 40-aastaseks saav argentiinlane vigastas aprillis tõsiselt achilleuse kõõlust ning saab tippjalgpalli naasta alles oktoobris või novembris.

«Ma tahan klubi usalduse eest tänada. Rääkisime lepingut arutades ka minu vigastusest, kuid neil on minusse usku. Tahan neile selle eest palliplatsil tasuda,» kommenteeris Zanetti.

Juba 1995. aastal Interisse siirdunud Zanettit peetakse Itaalia jalgpalliliiga Serie A ajaloo üheks olulisemaks mängijaks. Mängu väliselt alati väärikalt käituv Zanetti on aastaid olnud Interi fännide suur lemmik ning ka vihaste konkurentide (Torino Juventus, AC Milan) poolehoidjad respekteerivad meest tugevalt. Hoolimata vanusest on Zanetti ka tänavu olnud Interi kindel põhimees.

Interi särgis on mees võitnud viis korda Itaalia liiga, neli korda Itaalia karikasarja, neli korda Itaalia superkarika, korra Meistrite liiga, korra UEFA karika ja korra ka FIFA klubide MMi.

Zanetti valiti 2004. aastal ka FIFA läbi aegade 100 parima mängija sekka.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles