Mart Poom lõpetab karjääri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Poom
Mart Poom Foto: Reuters / Scanpix

 

119 korda Eesti jalgpallikoondist esindanud Mart Poom teatas täna oma profikarjääri lõppemisest.

Eelmise aasta septembris raske õlatrauma saanud Poom lõpetas oma viimase tööandja Watfordiga aprillis enne tähtaega lepingu ning uut tööandjat Eesti legendaarseim väravavaht otsima enam ei hakka.

1988. aastal juuniorina Tallinna Lõvide meeskonnas alustanud Poom siirdus seejärel Tallinna Spordi võistkonda ning 1992. aastal seisis ta üheksal korral ka Soome klubi Kuopion Palloseura väravas.

Pärast aastat FC Floras siirdus Poom 1993. aastal mängima Šveitsi klubisse FC Wil. Järgmisena siirdus eestlasest puurilukk Inglismaale Portsmouthi, kus tal siiski kanda kinnitada ei õnnestunud ning laenulepingu alusel pöördus ta 1995. aastal Florasse tagasi.

Oma karjääri parimad aastad veetis Poom Inglismaa klubis Derby County, kuhu ta siirdus 1997. aastal. Debüütmängu Derby eest tegi eestlane mäletatavasti kuulsa Manchester Unitedi vastu Old Traffordil. Hooajal 1999/2000 valiti Poom ka Derby County aasta parimaks mängijaks.

Pärast viit hooaega Derbys siirdus Poom mängima järgmisesse Inglismaa klubisse Sunderlandi, kelle eest lõi kuulus väravavaht ka iluvärava. Tabamus sündis teatavasti tema endise tööandja Derby vastu just viimase koduväljakul.

Järgmiseks peatuspunktiks Poomi karjääris sai London ning sealne kuulus Arsenal, kelle ridadesse Poom siirdus laenulepingu alusel 2005. aastal, kuid pidas seal vaid ühe ametliku mängu. Vaatamata sellele sai ta 2006. aastal kaela Meistrite liiga hõbemedali.

Viimaseks peatuspunktiks profisportlase karjääris jäigi Poomil Watford, kuhu ta siirdus 2007. aastal ning lõpetas lepingu sel kevadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles