Pohlak: Poomi karjäär kõneleb tema inimlikust suurusest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak..
Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak.. Foto: Liis Treimann.

Eesti Jalgpalli Liidu presidendi Aivar Pohlaku sõnul on täna karjääri lõpetamisest teatanud Mart Poom jõudnud samale tasemele vaieldamatu legendi Evald Tipneriga.

«Ei ole keeruline leida sõnu Mardi ja tema karjääri iseloomustamiseks. Ometi olen viimastel nädalatel peale Mardi loobumisotsuse kuulmist üha ja üha mõelnud võrdlusest, millest iseloomulikumat annab leida: Mart on tänaseks jõudnud järele Eesti jalgpalli senisele vaieldamatule legendile Evald Tipnerile,» sõnas Pohlak. «Usun, et teatavate asjaolude tõttu oli sellisele kõrgusele jõudmine taasiseseisvumisjärgse esimese põlvkonna jalgpalluri jaoks eriti keeruline. Asjaolu, et Mart sai sellega hakkama, kõneleb tema inimlikust suurusest isegi rohkem kui sportlikust, mida niikuinii keegi ei vaidlusta.»

«Esimene emotsioon, mis Mardiga seostub, on tema vigastused, kaks neist tulevad eredamalt meelde,» jätkas Pohlak. «Üks oli ENSV esiliigas 1989. või 1990. aastal mängus Tallinna Dünamoga purunenud lõualuu, kusjuures pidime järgmisel päeval sõitma Soome. Teine on mängus Iron Maideni vastu saadud vigastus. Mõlemad rikkusid ühe hooaja ja omasid tema vigastuste jada juures suurt rolli.»

Pohlak jätkas meenutamist: «Teises tähenduses tulevad meelde muud asjad. Minu esimene jalgpalliasjaajamise reis oli seoses Mardiga Soome. Vene-aegne jope seljas ja ketsid jalas - soomlastel võis olla päris kummaline seda vaadata. Teine reis oli Šveitsi FC Wili lepingu asjus, mis osutus murdeliseks. Mees, kellega ma tol reisil kohtusin, aitas korraldada Eesti - Brasiilia mängu. Sealt saadud kontakt avas hiljem kõik uksed, kuid see polnud ühepoolne - ühed alustajad ja teised alustajad said kokku ja see osutus väga heaks tandemiks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles