Keeruline seis: ManU peab Lewandowski eest ka Bayernile maksma

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Lewandowski vastu tunnevad huvi mitmed suurklubid.
Robert Lewandowski vastu tunnevad huvi mitmed suurklubid. Foto: SCANPIX

Lõppenud hooajal tõusis jalgpallimaailma ihaldatuimate ründajate sekka Poola koondise ja Dortmundi Borussia ründeäss Robert Lewandowski ja seejärel on pidevalt räägitud tema arvatavast klubivahetusest. Kui pikalt räägiti peaaegu kindlas kõneviisis, et Lewandowski liitub suvel Müncheni Bayerniga, siis nüüd seostatakse teda pigem Manchester Unitediga.

Lewandowski liitumist Bayerniga peeti peaaegu kindlaks, kuid hiljuti teatas Dortmund, et nemad oma ründajat Bayernile ei müü. Kuna poolaka leping kehtib veel vaid ühe aasta ja ründaja ei ole selle pikendamisest huvitatud, siis plaanib Dortmund mehe ikkagi rahaks teha, aga arvatavasti müüakse ründaja Inglismaale, kirjutab SportsMole.

Kuna aga Lewandowski liitumine Bayerniga oli vahepeal sisuliselt kindel, siis arvatavasti oli olemas juba mingi eelnev kokkulepe ja väidetavalt jõudsid Lewandowski ning Bayern eelmisel suvel kokkuleppele, et tänavu liitubki poolakas Müncheni klubiga. Kuna praegu ei ole tehingust aga asja saamas ja aina enam räägitakse ründaja liitumisest Manchester Unitediga, siis tuleb ManU-l eeldatavasti maksta ka Bayernile, et tühistada ründaja ja Müncheni klubi eelkokkulepe.

Dortmundile tuleks 24-aastase ründaja eest arvatavasti maksta ligi 30 miljonit eurot.

Samas tegi vahepeal Lewandowski ostmiseks pakkumise ka Madridi Real ja poolaka eest oldi valmis maksma 30 miljonit eurot. Dortmund oligi nõus müüma, kuid ründaja andis ise Realile eitava vastuse ja seega jäi tehing katki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles