Korvpalli eurosarjade muudatused soosivad Kalev/Cramot

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti korvpallimeister BC Kalev/Cramo.
Eesti korvpallimeister BC Kalev/Cramo. Foto: Margus Ansu

Korvpalli tugevamates eurosarjades tehakse tuleva hooaja eel läbi muudatused ja Eesti korvpalli jaoks on ilmselt kõige olulisemaks otsuseks tõsta EuroCupi’s mängivate klubide hulka. Teatavasti tahab selles sarjas järgmisel hooajal kaasa lüüa ka Eesti meister Kalev/Cramo.

Kui varsemalt pallis EuroCupi põhihooajal 32 meeskonda, siis tuleval hooajal asub võistlustulle 48 tiimi. Igas alagrupis hakkab mängima kuus võistkonda. Enne alagruppide loosimist jagatakse meeskonnad aga regionaalsel printsiibil kahte gruppi, et vähendada meeskondade reisimisele kuluvaid kulutusi ja aega, kirjutab EuroCupi kodulehekülg.

Igast alagrupist pääseb edasi kolm paremat meeskonda ehk kokkuvõttes 24 tiimi. Uue muudatusena hakkavad EuroCupi selles faasis mängima veel need tiimid, kes Euroliigas 16 parema sekka ei jõua. Seega lisandub veel kaheksa meeskonda ja EuroCupi teises faasis jätkavad 32 meeskonda.

EuroCupi võitja tagab endale ka edaspidi pääsme Euroliigasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles