Läti kolmik Umbraško, Laksa ja Gabrans käis Rakveres Andres Sõbra jutul

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Sõber.
Andres Sõber. Foto: Meelis Meilbaum

Kolm Läti korvpallurit, mullugi Rakvere Tarvas mänginud Juris Umbraško ja Maris Laksa ning eelmise hooaja Valmieras veetnud Raimonds Gabrans käisid eile Rakveres Andres Sõbra jutul. Lepingutele veel allkirju ei pandud, ent sobivuse korral peaks see juhtuma järgmise nädala jooksul.

«Tegin neile konkreetse pakkumise ja nemad lubasid selle üle mõtelda,» rääkis Sõber. «Kohtumisest jäi väga hea mulje, minu pakkumise peale läksid neil näod rõõmsaks.»

Kahel eelmiselgi aastal Tarvas pallinud Umbraško ja mullu meeskonnaga liitunud Laksa tase on Sõbrale hästi teada. Gabransit ta nii hästi ei tunne, ent tema kohta on räägitud head. Eilse kohtumise järel süvenes treeneris positiivne mulje veelgi.

Juhul kui Sõbral õnnestub saada kõigi kolme lätlase allkiri, on ta moodustamas Rakverre mullusest märksa tihedamat meeskonda.

Tagameestest on ta pidanud läbirääkimisi Kristo Saage, Silver Leppiku, Brandis Raley-Rossi ja Gabransiga. Umbraško sobib hästi nii viskavaks tagamängijaks kui ka väikeseks ääreks.

Suure ääre kohale loodab ta saada Timo Eichfussi ja Laksat, tsentrisse aga tunamullu Tallinna Kalevis pallinud Matthew Shaw’d. Lisaks plaanib Sõber rääkida mitme praegu tema juhendamisel U20 koondises palliva noormehega.

Sõber pole jutuajamistes varjanudki, et näeb võimalust mängida sellise koosseisuga kõrgemal tasemel kui kahe viimase hooaja koduliiga pronks. Lisaks kodustele meistrivõistlustele ja esialgu lahtise saatusega Balti liigale soovib Tarvas osaleda ka eurosarjas.

Mullu piirduti Euro Chal­lenge’i sarja eelringiga, kuid viimaste uudiste valguses, mis räägivad Euro Cupi turniiri osalejate arvu tõusmisest 48 meeskonnani, võib neil tänavu tekkida võimalus pääseda otse 32 tiimi põhiturniirile. Selle eelduseks on aga Kalev/Cramo pääs Euro Cupi turniirile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles