Seda juhtub harva: Brasiilia noortekoondised tulevad Eestisse

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Brasiilia juunioride koondis.
Brasiilia juunioride koondis. Foto: fivb.org

Eesti Võrkpalli Liidu koosolekul leidis kinnitust, et juuni lõpus saabub Eestisse kaks Brasiilia meeskonda, U-23 ja U-21 paremik, et pidada Tallinnas kokku kaheksa kontrollmängu Eesti juunioride ja üliõpilaskoondisega.

Nii eestlased kui brasiillased on kindlustanud endale koha kuni 21- aastaste meeste maailmameistrivõistluste finaalturniiril, mis peetakse alates 22. augustist Türgis Ankaras ja Izmiris, vahendab volley.ee. Brasiiliat võib praegu pidada maailma tugevaimaks võrkpallimaaks. Londoni olümpiamängudel võitis naiskond kuld- ja meeskond hõbemedali, järgmisel aastal asub Brasiilia meeskond kaitsma maailmameistri tiitlit.  

Koondiste tasemel on brasiillastega kohtutud 2001. aastal nelja meeskonna sõprusturniiril Portugalis. Eesti kaotas turniiri võitnud Brasiiliale 0:3 ning lõi Portugali ja Norrat. Eesti publik nägi Brasiilia eliitmängijaid 1990. aasta augustis Tallinnas peetud Vladimir Savvini mälestusturniiril. Enamik tollest meeskonnast kuulus 1992. aastal Barcelonas olümpiakulla võitnud koondisse.  

EVF-i juhatus vaatas üle nii alaliidu kui koondiste eelarve, mis lubab riigi esindajatel suurvõistlusteks korralikult valmistuda. Üksikasjalikult arutati läbi liidu tegevusjuhend, millesse viidi sisse juhatuse ettepanekud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles