Korjus võitles kandiliste rehvidega

Jaan Martinson
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevin Korjus
Kevin Korjus Foto: Koiranen

Kevin Korjus pidas GP3 sarja Valencia võidukihutamisel tigedat heitlust vastaste, põrgukuumuse, liialt kuluvate rehvide ning tõrkuva autoga. Tulemus oli üle keskmise: esimeses sõidus tõusis ta kolmandana poodiumile, teises sai kuuenda koha. Kokkuvõttes on Korjus neljas.

Ajasõit ei läinud Korjusel just tahtmist mööda, sest eelviimasel kiirel ringil tegi üks rivaalidest avarii ning kvalifikatsioon katkestati. Esimesele sõidule startis Korjus viiendana, sai peagi kahest mehest mööda ning asus kolmandat kohta kaitsma. «Olin sõidu ajal pisut segaduses ega teadnud, kas suruda gaasi ja jälitada esimesi või säästa rehve. Otsustasin turvalise sõidu kasuks,» selgitas Korjus. «Sel rajal on väga keeruline kellestki mööduda.»

Esimesel etapil Barcelonas olid Pirelli rehvid täielik läbikukkumine, sest kulusid lootusetult kiiresti. Valenciasse toodi uue kummiseguga jalanõud, mis olid Korjuse sõnul palju paremad. Küll aga tekitas probleeme kuumus – enam kui 50-kraadine asfalt hakkas teises sõidus rehve sööma.

Mure oli ka auto seadistusega. Korjus üritas pärast teist starti, kus ta säilitas kuuenda koha, esirehve kulutada, et ehk saab auto paremini tasakaalu, kuid läks pisut üle piiri. Lisaks pidurdas ta ühes kurvis ratta kandiliseks ning rehvid muutusid sõidu lõpuks üsna pasteldeks. Selja tagant ründasid rivaalid jõuliselt, kuid Korjus suutis nad siiski vaos hoida.

Finišis – Korjus lõpetaski sõidu kuuendana – oli rehvist riie väljas. Tema pressiesindaja Martin Korjuse sõnul poleks rehvid üle kahe ringi enam kestnud, vaid lõhkenuks.

GP3 sarja järgmine etapp sõidetakse 29. ja 30. juunil Silverstone’is.

Valencia GP

1. sõit: 1. Conor Daly 25.54,812, 2. Facu Regalia +1,210, 3. Kevin Korjus +3,401.

2. sõit: 1. Robert Visoiu 25.50,517, 2. Aaro Vainiot +7,784, 3. Carlos Sainz +7,920...6. Korjus +23,961.

Kokku pärast kahte etappi kaheksast: 1. Ellinas 55, 2. Daly 51, 3. Vainio 43, 4. Korjus 37. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles