Novosjolovi tee jäi EMil lühikeseks, Salm tegi elu võistluse

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Salm.
Jüri Salm. Foto: Mihkel Maripuu

Zagrebis toimunud vehklemise Euroopa meistrivõistlustel jäi Eesti epeemeeste parimaks Jüri Salmi 11. koht. Nikolai Novosjolov 16 parema hulka ei jõudnud, kuna kaotas 9:15 itaallasele Matteo Tagliarolile ja pidi leppima 19. kohaga.

Koondise peatreeneri Igor Tšikinjovi sõnul oli Tagliarol kahe tugeva vastase tasavägises duellis seekord lihtsalt parem. «Ta on üks maailma tugevamaid vehklejaid, siiski Pekingi olümpiavõitja. Nikolai kavaldas ja proovis, algul tegi ka paar viga ja üritas siis veidi taktikat parandada. Nad on mõlemad elegantse mängleva stiiliga vehklejad, kes üritavad vastast petta ja üle kavaldada,» sõnas Tšikinjov.

Maailma edetabelis kolmandal kohal olev Novosjolov kohtus Tagliaroliga ka märtsi lõpus Vancouveris peetud MK-etapi finaalis ning pidi sealgi itaallase paremust tunnistama. «Vaatasime küll enne ka seda matši ja püüdsime tema vastu midagi välja nuputada, aga seekord oli ta lihtsalt parem. Seekord võib öelda, et Tagliarol võitis selle matši, mitte Nikolai ei kaotanud. Selline see sport on. Samas on järgmine võistlus juba MM ning selleks ajaks peab meil olema plaan, kuidas temast vajadusel jagu saada,» pööras Tšikinjov juba pilgu augusti algul Budapestis toimuvatele maailmameistrivõistlustele.

Küll aga võis rahul olla Salm, kes Tšikinjovi hinnangul tegi oma elu võistluse. «Minu kohta oli see tõesti eneseületus, tegelen ju vehklemisega siiski hobi korras ja EMilegi sõitsin varumehena,» lausus Salm, kes tegutseb vehklemisliidu peasekretärina. «Lõpuks hakkas pisut ka väsimus tunda andma, üldfüüsilist trenni ma ju samuti ei tee,» lausus Salm, kes 16 parema seas pidi tunnistama karjääri jooksul kaks olümpiamedalit võitnud 41-aastase prantslase Ivan Trevejo 15:7 paremust. «Vastane on ülikogenud ja liikus samas hästi. Tegin ka ise paar tehnilist viga ega leidnud tema vastu rohtu. Klassivahe,» võttis Salm viimaseks jäänud matši kokku.

Sven Järve võitis 64 parema seas 13:12 Iisraeli vehklejat Ido Ajzenstadti, kuid kaotas siis Trevejole 8:15 ja sai 20. koha. Sten Priinits jäi 64 parema seas 7:12 alla venelasele Anton Avdejevile ja sai 42. koha. «Väga rahul ei saa muidugi olla, aga poisid olid siiski tasemel,» märkis Tšikinjov. «Eks vaatame augustis pärast MMi, kas ja mida peaks muutma.» Homme on EMil kavas epee meeskonnavõistlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles