Usain Bolti treener: Jamaical peaks olema ka antidopingu labor

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt.
Usain Bolt. Foto: SCANPIX

Maailma kiireima mehe Usain Bolti treener Glen Mills rääkis Jamaica meediale, et ka nende riigis peaks olema antidopingu labor. Millsi arvates oleks see vajalik, et sportlased saaksid alati kindlaks teha, et millised aineid nad parasjagu tarvitavad ja sellega oleks võimalik vältida juhuslikku keelatud ainete tarvitamist.

Eelmisel nädalal teatas Jamaica meedia, et nende üks kuulsamaid sportlasi Veronica Campbell-Brown on jäänud dopingukontrollis vahele. Seni ei ole Jamaica Kergejõustikuliit seda uudist veel kinnitanud, kuid samas on märgitud, et keegi on siiski keelatud ainete tarvitamisega vahele jäänud.

«Praegu on tõesti viimane aeg, et riik teeks omapoolse sammu ja aitaks sportlastel kindlaks teha, et nad kasutaksid vaid lubatud ained,» sõnas Mills Jamaica raadiojaamale RJR 94 FM. «Praegu on suur vajadus akrediteeritud labori järele, kus sportlased saaksid enne kasutamist ained üle kontrollida ja sellega saaks vältida edaspidist segadust.»

Viimase viie aasta jooksul on dopingukontrollis põrunud 12 Jamaica kergejõustklast ja Millsi arvates oleks võimalik seda vältida, kui sportlaseks saaksid enne erinevate ainete kasutamist laboris kindlaks teha, kas tegemist on ikka kõikdele reeglitele vastava ainega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles