Keio Kuhi ei luba peasekretärina suuri muutusi

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keio Kuhi
Keio Kuhi Foto: SCANPIX

Eesti Korvpalliliidu juhatus valis alaliidu uueks peasekretäriks viimased kümme aastat Eesti rahvuskoondiste mänedžerina tegutsenud Keio Kuhi (pildil).

«Peasekretäri küsimus on alaliidus olnud üleval juba aasta algusest saadik, kuid ka tänasel (eile – toim) koosolekul jätkus veel arutelusid,» rääkis korvpalliliidu president Jüri Ratas. «Laual oli üheksa avaldust, kuid tundus, et valikus olid juhatuse liikmed ühtsed. Kuhi on end tõestanud rahvuskoondiste juhina ja olen kindel, et ta saab väga hästi hakkama ka uuel ametikohal. Juhatuse poolt on talle antud tugev mandaat.»

Kuhi üks tuntumaid vastaskandidaate oli kunagine Kalevi mänedžer Riho Soonik, kuid kuuldavasti ei suhtutud tema kandidatuuri kuigi tõsiselt.  

1. augustist ametisse asuv Kuhi ei luba kiireid ja suuri muutusi.

«Ma ei taha sündmustest ette rutata, alustan ju uuel kohal tööd alles pooleteise kuu pärast,» märkis Kuhi. «Ma ei ütleks, et korvpalliit hakkab tegema midagi väga teistmoodi kui seni. Lähtun sellest, milliseid ootusi seab mulle juhatus.»

Kuhi rõhutas, et praegu on kõige olulisem juulis Tallinnas toimuva U20 EM-finaalturniiri edukas korraldamine. Seejärel algab kohe meeste koondise EM-valikturniir ja vähemalt tänavu on Kuhi ka selle meeskonna asjaajamise juures. Esialgu pole selge, kas koondiste mänedžeri ametisse võetakse uus inimene või laiendatakse seni noortekoondistega tegelenud Raido Ringmetsa tööpõldu.

Kuid milline on Kuhi nägemus alaliidu peasekretärina? «Üks minu suurimaid prioriteete on noorte korvpall. Ma ei taha öelda, et sellega praegu ei tegeleta, kuid kindlasti on selle arendamine minu jaoks oluline,» rääkis ta. «Teine oluline küsimus on treenerite koolitus. Leian, et selles küsimuses peab alaliit olema ise aktiivsem.»

Teatud muudatused tulevad ka alaliidu sekretariaadis, kuid uus struktuur on juba juhatuse poolt paika pandud. Ratase sõnul saab üheks võtmeametiks liigade juht, kuid õiget kandidaati pole sellele kohale veel leitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles