Button: varsti sõidavad naised taas vormel-1 sarjas

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giovanna Amati.
Giovanna Amati. Foto: f1rejects.com

Vormel-1 sarjas ei ole hetkel ühtegi naissõitjat, viimati tegi naispiloot sarjas kaasa 1982. aastal, mil Giovanna Amati kihutas Brabhami tiimis. Pärast seda on naised kaasa teinud vaid testisõitjatena.

2009. aasta maailmameister Jenson Button usub, et naistel on olemas kõik võimalused taas vormel-1 pääseda. Buttoni sõnul oleks kõige kasulikum alustada kardisarjadest, nagu ta isegi tegi. «Kahju, et naistele ei anta juba noorena eriti võimalust,» rääkis Button The Guardianile. «Aga usun küll, et mõni naispiloot sõidab taas vorme-1. Näiteks USAs NASCARi sarjas on läbi löönud Danica Patrick,» tõi ta näite.

«Usun, et lähitulevikus see muutub ja ka madalamates sarjades on rohkem naispiloote ning seejärel ka meie sarjas. Vormel-1 on küll füüsiliselt raske, mis eeldab väga head vormi, kuid usun, et see on kättesaadav ka naistele,» lisas ta.

Hetkel on vormel-1 üks naistestisõitja – Williamsi tiimi Susie Wolff.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles