Jari-Matti Latvala osaleb Rally Estonial Audi Quattroga

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala MM-sarjas kihutamas.
Jari-Matti Latvala MM-sarjas kihutamas. Foto: SCANPIX

19.-20. juulil toimub Otepääl ja selle ümbruses tänavune Baltikumi suurim autospordisündmus Rally Estonia. Nagu Postimehe paberleht juba täna kuluaarivestluste põhjal kirjutas, on selle aasta tõmbenumbriks soomlane Jari-Matti Latvala.

Autoralli MM-sarjas Volkswagen Motorsporti tehasemeeskonnas sõitva Latvala sõiduvahendiks on Rally Estonial Audi Quattro.

Latvala Audi Quattro näol on tegu omal ajal autoralli MM-sarjas Group 4 klassi kuulunud neljaveolise masinaga ja see mudel on autoralli seisukohast revolutsioonilise tähendusega. Nimelt debüteeris Audi Quattro 1981. aastal autoralli MM-sarjas kui esimene neljarattaveoline auto. Ralli direktori Urmo Aava hinnangul on põhjust uskuda, et Jari-Matti Latvala on võimeline selle 360 hobujõulise autoga välja sõitma ka modernsete autode arvestuses TOP 6 aegu. 

Jari-Matti Latvala isa Jari Latvala osaleb Rally Estonial Mitsubishi Lancer WRC2 autoga. Esimene Leedu võidusõitja, kes läbinud sõiduautol Dakari kõrberalli, Benediktas Vanagas stardib Otepääl Subaru Impreza WRC autol ja loodetavasti saab kiirelt kinnitust ka kahekordse Junior WRC maailmameistri Per-Gunnar Anderssoni osalemine Ford Fiesta RS WRC autol.

Ralli direktori Urmo Aava sõnul tehakse kõvasti tööd ka selle nimel, et Eesti hetke kiireim rallimees Ott Tänak saaks startida WRC autoga. Loomulikult on stardis Eesti paremik, palju on oodata sõitjaid Lätist, sest tegu on ka Läti meistrivõistluste etapiga.

Esmakordselt Eestis kasutatakse Rally Estonial kvalifikatsioonikatset, mis mõeldud TOP 10 sõitjatele. Kvalifikatsioonikatse toimub neljapäeval ja TOP 10 sõitjad valivad endale stardikohad reedel enne ametlikku starti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles