San Antonio lasi käest suurepärase võimaluse

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Eesti aja järgi homme varahommikul selgub tänavune korvpalliliiga NBA meister. Tasavägiselt kulgenud finaalseeria on viimati peetud kohtumise järel viigis 3:3 ja otsustav lahing peetakse Miami koduväljakul.

Kodumängude järel 3:2 eduseisu haaranud San Antonio Spurs oli kuuendas kohtumises juba meistritiitlile lähedal, kuid neljanda veerandaja lõpus suudeti eduseis maha mängida ja Miami täpsusküti Ray Alleni kaugviske järel selgus võitja lisaajal. Lõpuks võttiski Mia­mi napi 103:100 võidu.

«Tegemist oli kindlasti parima mänguga, kus ma kunagi olen osalenud,» teatas Miami tähtmängija LeBron James USA Todayle. «Tõusud ja mõõnad ning terve kohtumise jooksul läbi elatud emotsioonid – sellist olukorda ei ole võimalik kunagi hiljem läbi elada.»

Seega selgub tänavune NBA meister otsustavas seitsmendas mängus. Viimati peeti nii pikk finaalseeria 2010. aastal, kui Los Angeles Lakers alistas mängudega 4:3 Boston Celticsi. Toona oli Lakers jäänud kahe viimase kodumängu eel 2:3 kaotusseisu, kuid suutis raskest seisust välja tulla.

Samas tasub San Antonio Spursi puhul meenutada, et klubi on varasemalt osalenud neljas finaalseerias ja seejuures alati on lõpuks võidetud meistritiitel. Lisaks on alati selles osalised olnud legendaarne keskmängija Tim Duncan ja peatreener

Gregg Popovich. Samas on nad esimest korda heitluses esikohale koduväljakueeliseta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles