Gerd Kanter otsib teravust

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter soojendusel
Kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter soojendusel Foto: Mihkel Maripuu

Kuldliiga teisel etapil meeste kettaheites 69.07ga võidutsenud Gerd Kanter tunnistas, et ootas eilselt võistluselt natuke enamat. Hoolimata sellest, et kindla esikoha andnuks talle ka seeria kõige kehvem heide 65.77.


«70 meetrit ei taha tulla veel, kuigi hommikul oli treeningul üle hulga aja natuke parem tunne. Aga õhtuks läks olek pehmemaks – tundsin, et teravust oleks võinud rohkem olla,» nentis olümpiavõitja, kelle hinnangul liiguvad asjad siiski õiges suunas. «Seis peaks nüüd järjest paremaks minema. Varsti loodan ka 70-meetriseid kettakaari näidata.»



10. juunil võistleb Kanter Poolas, kus saab rinda pista Pekingi olümpia teise mehe Piotr Malachowskiga, kes alles hiljuti viis isikliku rekordi 68.75ni.



14. juunil teeb Kanter aga kaasa  Berliini Kuldliiga etapil. «Tugev konkurents sunnib kahtlemata pingutama. Kindlasti tahaksin võita ja kui sellega ka hea tulemus kaasneks, siis oleks täielik jackpot!» avaldas Kanter, kelle järel sai Tartus teise koha 63.10ga egiptlane Omar El-Ghazaly. Kolmas oli venelane Bogdan Pitšalnikov 62.76ga.



Neljanda koha teenis 62.53ga hooaja avavõistluse teinud Aleksander Tammert.  Alles tänavu märtsikuust harjutama hakanud Tammert ei osanud nii head tulemust oodatagi.


«Tahtsin kõigepealt oma selja korda saada ja alles siis harjutama hakata. Siin lootsin ikka üle 60 meetri heita. Aga see tuli üsna kergesti kätte,» rõõmustas Tammert ja lisas: «Kuna täitsin ka Berliini MMi B-normi, on minek nüüd kindel. Eelmisest aastast on A-norm all. Aga ausalt öeldes – ega seal medalist unistada tasu. Selle nimel peaks ikka aasta läbi treenima.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles