Rehvitüli protsessile ilmus ootamatult Red Bulli tiimipealik

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christian Horner.
Christian Horner. Foto: SCANPIX

Täna hommikul algas Pariisis rahvusvahelise autoliidu (FIA) peakorteris sporditribunali poolt kokku kutsutud protsess Pirelli ja Mercedese rehvitestide üle. Ootamatult nähti osavõtjate seas ka Red Bulli tiimipealikku Christian Hornerit.

Esialgu pole teada, kas Mercedese ja rehvitootja Pirelli rehvitestimist kõige teravamalt kritiseerinud Horner on protsessil lihtsalt jälgijana või kutsutakse ta ka tunnistajapinki.

Enne viimati sõidetud Kanada GP etappi teatas Red Bulli juhtiv Horner, et eelkõige käitus tema meelest valesti konkurent Mercedes, mitte rehvitootja. «Arvan, et probleem pole üldse seotud Pirelliga. Ma saan täielikult aru, miks Pirelli soovis rehve testida - usun, et nad tahtsid järgmise aasta toote omadustest paremini aru saada. Probleem seisneb selles, et nad palusid testimiseks autot ja on osaleva tiimi kohustus anda sõidumasin, mis vastab reeglitele,» selgitas Horner olukorda, kus Pirelli testis rehve Mercedese käesoleva aasta autoga.

Protsess Pariisis algas täna ning varasema info põhjal soovitakse otsus langetada võimalikult kiiresti ehk enne järgmisel nädalavahetusel sõidetavat Briti GP-d.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles