Õnnejumal soosis jälle Eestit – Argentinaga kohtutakse koduväljakul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Schutting (vasakult), Kaia Kanepi, Margit Rüütel ja Maret Ani ning kapten Rene Busch pärast Iisraeli alistamist juubeldamas. Järgmise aasta veebruaris mängitakse kodus Argentinaga.
Anett Schutting (vasakult), Kaia Kanepi, Margit Rüütel ja Maret Ani ning kapten Rene Busch pärast Iisraeli alistamist juubeldamas. Järgmise aasta veebruaris mängitakse kodus Argentinaga. Foto: Raigo Pajula

Valgevene alistatud, Iisraelist jagu saadud, nüüd on Argentina kord? Eesti tennisenaiskonna vastaseks Maailmaliiga avaringis loositi kuumaverelised argentiinlannad.



Kuigi eestlannad Kaia Kanepi ja Maret Ani pidid tänavustel Prantsusmaa lahtistel üksikmängus vastaste paremust tunnistama juba avaringis, olid eestlastel omad huvid veel mängus – nimelt loositi eile võistluste toimumispaigas ehk Roland Garrosi väljakutel paaridesse 2010. aastal Föderatsiooni karikasarja Maailmaliigas mängivad naiskonnad.



Ja tuleb tunnistada, et Eestil vedas loosiga. Võimalik olnuks minna vastamisi kas Hispaania (edetabelis 4.), Hiina (10.), Belgia (11.) või Argentinaga (12.). Loosirattast tuli 16. kohal paikneva Eesti vastaseks Argentina.



«Kindlasti selles mõttes vedas, et ei tulnud Hiina või Hispaania,» ei rutanud Kanepi loosiõnne suurepäraseks nimetama.



Kuid mitte ainult seetõttu ei olnud Maarjamaa piigadel õnne. Loosiga otsustati ka matši korraldamisõigus ning selle pälvis samuti Eesti. «Põhivedu ongi selles, et kodus mängime,» arvas Eesti naiskonna kapten Rene Busch, kes ka ise eile loosimisel kohal oli ning seejärel maailma edetabeli teise numbri Roger Federeri ja 11. asetatud prantslase Gaël Monfilsi vahelist veerandfinaalmängu vaatas. «Aga mängijate tase on ikka nii võrdne. Edetabeli esimese 200 sees võib kõike juhtuda.»



Eestile on tuleva aasta 6.–7. veebruaril mängitav matš neljas järjestikune Föderatsiooni karikasarja turniir, mis peetakse Tallinnas – mullu oli Corali tennisekeskuses Euroopa-Aafrika tsooni II grupi turniir, kust Eesti pääses kindlalt I gruppi, tänavu veebruaris oli samuti Coralis I grupi turniir, kus alistati otsustavas matšis Valgevene ja pääseti Maailmaliiga ülemängudele, mis peeti aprilli lõpus Tondi tennisehallis. Eesti alistas 3:2 Iisraeli ja jõudis esimest korda Maailmaliigasse.



«Loomulikult on see väga põnev ja suur sündmus Eesti tennisele,» tunnistas Busch.



Mis tundega kuulas kapten loositulemust, et matš peetakse Eestis? «Tegelikult olin täitsa rahulik,» kinnitas Busch. «Aga eks mingil määral langes ikka kivi südamelt, kodus on väga hea mängida.»



«Tegelikult hakkas kergem ka selles osas, et matš on kohe nädal pärast Austraalia lahtiseid,» jätkas Busch. «Kohanemine Argentinaga olnuks liiga raske ja nõudnuks tüdrukutelt rohkem.»



«Kindlasti vedas selles mõttes, et ei pea Argentinasse sõitma,» arvas ka Eesti esireket Kanepi. «Ajavahe, lend pikk ja kõik muud seesugused tegurid. Pealegi koduseinad toetavad. Aga sinna on veel nii palju aega, et ma eriti ei mõtle selle peale.»



Busch uskus, et Eestil on täiesti reaalsed šansid lõuna­ameeriklastest jagu saada. «Nad on võidetav naiskond,» arutles ta. «Lõunamaalased ja kindlasti kõik visad. Kõige tähtsam on ikkagi see, et meie tüdrukud oleksid tublisti valmistunud, ja kui nad seda on, olen väga optimistlik. Nagu alati.»



Maailma edetabelit vaadates on Argentina esireket Gisela Dulko, kes paikneb tabelis 42. real. Kanepi on Dulkot ka korra võitnud, ent see oli 2000. aastal. Paremuselt järgmised argentiinlannad on Jorgelina Cravero (WTA 161.) ja Betina Jozami (WTA 162.).



Kanepi asub küll praegu karjääri kõrgeimal ehk 18. kohal, ent kuna tal lähevad maha mullu Prantsusmaa lahtistel veerandfinaali jõudmise eest kogutud punktid, langeb ta uues tabelis ilmselt 24. kohale.



Ani paikneb praegu tabelis 135. positsioonil ja Margit Rüütel 212. kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles