Jago vahetab Itaalia mugava Austria vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Jago
Erik Jago Foto: CISSE NOORMETS

Üks Eesti nimekamaid võrkpallureid nurgaründaja Eerik Jago vahetab sügisest maailma ühe tugevaima Itaalia A1 liiga turvalise ja mugava Austria vastu.




Peagi isaks saav Jago jõudis kokkuleppele Austria tippklubi ja tänavuse meistri Innsbrucki Hypo Tiroliga. Kuigi mehel oli võimalus jääda ka Itaalia kõrgliigasse, otsustas raske hooaja üle elanud Jago minna kindla peale. Nimelt jäi Itaalias Pineto Framasilis eestlasel saamata suurem osa palgast.



«Ametlik leping on veel allkirjastamata. Nad on minu vastu varemgi huvi tundnud, aga olen kahelnud meeskonna tasemes. Ja kuna nad pole Meistrite liigas osalenud, siis ma polnud huvitatud,» selgitas Jago. «Kuna Itaalias on rasked ja ebakindlad ajad, siis mõtlesin juba hooaja sees, et kui Kesk-Euroopast mõni hea klubi leidub, siis olen huvitatud.»



«See on turvaline koht. Olen rahul. Oleksin võinud ju ka riskida ja leida midagi paremat, kuid ma ei näe sellel mõtet, kuna mul on väga raske hooaeg selja taga,» jätkas Jago, keda vaevasid läbi kogu hooaja vigastused ja muud tervisehädad.


Lisaks osaleb varem Raimo Pajusalu koduklubiks olnud Innsbrucki meeskond tuleval hooajal ka Meistrite liigas – küll mitte võitjasoosikuna, aga siiski.



«Meistrite liiga võitjafavoriidiga pole tõesti tegu ja võrdluses A1 sarjaga läheks Innsbruckil Itaalias ilmselt raskeks,» jätkas Jago vaagimist. «Loodan, et kõik läheb hästi ja saan uuesti hakata end vormi ajama, kuna see aasta oli, nagu oli.»



Jago selgitas, et uue klubi kasuks räägib ka Austria asupaik, kodu vahet on sealt lihtsam sõita ning tema elukaaslane saab uue pereliikmega hõlpsalt kas või kodus arste külastada. «Meil sünnib perre uus inimene ja siis on oluline, et oleks võimalikult lihtne kodu vahel edasi-tagasi käia,» ütles Jago.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles