Viis aastat Vene-Gruusia sõjast: Gruusia pakub Venemaale turvaabi Sotši OMil

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin.
Vene president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin kinnitas eelmisel nädalal, et riik on Sotši olümpiamängudega seoses valmis saama abi Gruusialt, kellega veel viis aastat tagasi sõditi.

«Loomulikult oleme selliseks abiks valmis,» kinnitas Putin. «Tahame kahe riigi vahelisi suhteid parandada. Suhtume Gruusiasse väga soojalt, meie rahvad on väga lähedased.»

Uue, sõjaajast erineva valitsusega Gruusia teatas eelmisel nädalal, et nad ei kavatse järgmisel aastal toimuvaid olümpiamänge boikoteerida ning on valmis pakkuma turvaabi.

«Gruusia valitsuse otsus, et nende riik osaleb olümpiamängudel, on samuti selge samm suhete paranemise poole,» kommenteeris Putin.

Venelaste jaoks oleks Gruusia abi teretulnud, kuna esimesed olümpiarajatised asuvad Venemaa ja Gruusia vahel paiknevast Abhaasia piirkonnast vaid mõne kilomeetri kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles