Aivar Pohlak teeb laupäeval ajalugu

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Pohlak
Aivar Pohlak Foto: Toomas Huik

Sel laupäeval Pärnu Kalevi staadionil toimuval Eesti - Läti All Stars kohtumisel tehakse ajalugu: nimelt kannab matši peakohtuniku ametit pidav jalgpalliliidu president Aivar Pohlak mikrofoni, mille abil kuuleb tema suhtlust mängijatega kogu publik.

«Ma pole varem midagi sellist teinud, aga usun, et rahval on huvitav kuulda, mida kohtunik mängu ajal räägib. Kui asi liiga teravaks läheb, peab ilmselt heli maha keerama,» muigas Pohlak, kes on viimastel aastatel tegutsenud kohtunikuna Eesti madalamates liigades.

Teatavasti kohtuvad laupäeval festivali Watergate raames Pärnus Kalevi staadionil toimuvas meelelahutuslikus mängus Eesti ja Läti endistest tippjalgpalluritest ja tuntud muusikutest koostatud võistkonnad, et selgitada esimene Ruhnu karikavõitja.

«Matš peetakse Ruhnu karikale, sest meie Läti sõpradel puudub oma saar ja kunagi ammustel aegadel oli Ruhnu kuuluvus arutlusel. Toona küsisid ruhnlased nõu isegi Rootsimaalt ja otsustasid, et nad peaksid kuuluma Eesti alla. Ruhnul on väärikas ajalugu, sest 1877. aastal ehitatud ainulaadse arhitektuuriga ühe vanima Eesti metalltuletorni arvatavaks inseneriks oli noor Gustave Eiffel. Ruhnu saarevalitsus on asja heaks kiitnud ja kõik ruhnulasedki in corpore mängule kaasa elama kutsunud,» selgitas Watergate'i peakorraldaja Priit Valkna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles