Kerde ootab kõhklevatelt vanadelt abi

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üllar Kerde arvates vajab Eesti koondis Gert Kullamäe tuge.
Üllar Kerde arvates vajab Eesti koondis Gert Kullamäe tuge. Foto: Toomas Huik

Eesti korvpallikoondise peatreener Üllar Kerde nimetas eile 20 riigi esindusrivistuse kandidaati. Paraku kipuvad kaks veterani – Martin Müürsepp ja Gert Kullamäe – kutsest loobuma.



Kerde pani nimekirja kõik need pallurid, kellest ta näeb koondisele reaalset abi. Seepärast leiab sealt ka ilmselt paljudele üllatusena Martin Müürsepa, kes pole vigastuse tõttu juba poolteist aastat palliplatsil käinud. Jätkuvalt loodab Kerde ka üleeile 38. sünnipäeva tähistanud Gert Kullamäe toele.

«Müürsepp pole mulle öelnud, et ta ei mängi – üks asi on kusagil ajalehes midagi väita, teine omavaheline jutuajamine. Praeguses seisus on ta korvi all kõige arvestatavam pikk mängumees,» märkis Kerde.

Kerde viitas hiljuti Õhtulehes ilmunud intervjuule, kus Müürsepp sõnas, et on praeguseks korvpalliga lõpetanud. Samast kirjatükist tuleb aga välja, et lõplikult ta oma karjääri lõppenuks ei kuuluta. Eile ei õnnestunud Müürsepalt kommentaari saada, kuna tema mobiiltelefon oli terve päeva välja lülitatud.

Esmaspäeval Eesti meistriliigas Rockiga hõbemedali saanud Kullamäe tunnistas, et praegu ei tekita mõte korvpallist erilist vaimustust. Mullu suvel vapralt koondist aidanud mees märkis, et seoses sellega venis hooaeg erakordselt pikaks.

«Pidin enda vormi mitu korda üles viima – kõigepealt koondisega, siis Balti liiga otsustavateks mängudeks ning kõige lõpuks ka Eesti liiga finaaliks,» loetles ta. «Praegu olen küll seisukohal, et jätan koondise koha endast vabaks. Kogunetakse ju juba juuli alguses ning tean, et normaalsesse vormi jõudmiseks kulub mul vähemalt neli nädalat.»

Klubikorvpalli mängides Tallinnas elavast perekonnast niigi pidevalt eemal viibiv Kullamäe lisas, et sooviks hoopis suvel koos perega puhata. Pealegi ei osanud ta veel öelda, kas ja kuidas tema korvpallurikarjäär üldse jätkub.

«Ajad on ju keerulised – keegi ei tea täpselt, kuidas edasi minnakse. Samas tekitaks ju niimoodi lõpetamine ka paha tunde …» mõtiskles Kullamäe.

Samas möönis Kullamäe, et on Kerdega kohtunud ning ka koondise teemadel vestelnud. «Nimekirjas ongi need mehed, kes lubasid end sinna panna,» märkis ka Kerde ning lisas, et küsimärke on teisigi. «Ma ei tea ka seda, kas Tanel Tein peab minema jalalõikusele. Loodan järgmisel nädalal kõigi meestega veel kord rääkida.»
Varasematest koondislastest pole seekord nimekirjas pikalt vigastust ravinud Vallo Allingut ja Ardo Ärmpalut.

«Ärmpalu sõitis USAsse puhkusele ning naaseb juuli alguses. Alles siis hakkab ta tegelema üldkehalise treeninguga – aga mida ta seni terve hooaja tegi?»

Nooremad koondislased kogunevad laagrisse juba pärast jaanipäeva. Vanemad mängumehed läbivad samal ajal üldkehalise ettevalmistuse individuaalsete plaanide järgi. Tõsisem laager algab 6. juulil ning treeningute kõrvalt üritatakse kuu aja jooksul pidada kuus või seitse kontrollkohtumist.

EMi A-divisjoni üleminekuturniiri esimese kohtumise peab Eesti 5. augustil kodus Tšehhiga. Lisaks on neljases «surmagrupis» Ungari ja Ukraina. Kõrgema divisjoni koht säilib ainult kahel paremal.

Eesti korvpallikoondise kandidaadid

Mängujuhid


Valmo Kriisa    190    35


Tanel Sokk    188    24


Sten Sokk    181    20


Viskavad tagamängijad


Tanel Tein    193    31


Gregor Arbet    195    25


Joosep Pokla    202    23


Margus Klementsov    188    20


Gert Dorbek    187    23


Väikesed ääred


Tanel Kurbas    197    21


Gert Kullamäe    198    38


Kristjan Kangur    201    26


Siim-Sander Vene    200    18


Marek Doronin    200    26


Suured ääred


Martin Müürsepp    207    34


Rait Keerles    200    28


Janar Talts    205    26


Tarmo Kikerpill    196    31


Keskmängijad


Kristjan Makke    205    28


Joosep Toome    208    23


Viljar Veski    215    23


(nimi, pikkus, vanus)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles