Safinal võimalus kahtlejad vaigistada

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dinara Safina püüab esimest suurt võitu.
Dinara Safina püüab esimest suurt võitu. Foto: AFP/SCANPIX

Aprillis naiste tennise esireketiks tõusnud ning seejärel paljude poolt tenniseajaloo nõrgimaks esinumbriks tituleeritud Safina jõudis Prantsusmaa lahtistel finaali.





Safina, kellele pandi WTA tabelis liidrikohale tõusmise juures pahaks, et ta pole veel ühtegi suure slämmi turniiri võitnud, alistas poolfinaalis 6:3, 6:3 turniiriks 20. asetuse saanud slovakitari Dominika Cibulkova.

Mängu ebakindlalt alustanud ning kokku seitse topeltviga teinud Safinal kulus endast peajagu lühema vastase alistamiseks üks tund ja 41 minutit.

«See oli väga raske matš. Ta pani mind korralikult jooksma,» sõnas kohtumises kolm serviässa löönud Safina. «Olin mängu alguses väga pinges, kuna tahtsin kangesti võita. Selle asemel et ise domineerida, lasin algul Cibulkoval seda teha. See on asi, mida pean finaalis muutma.»

Karjääri jooksul kolmandat korda suure slämmi turniiri finaali jõudnud Safina soovib sel korral kindlasti vältida kahe eelmise korra tulemust ja endas kahtlejatele vastulöögi anda.

«Turniiri lõpp hakkab lähenema ja ma soovin kangesti võita. Tahan finaalis endast kõik anda,» rääkis Safina, kes eelmisel aastal pidi Prantsusmaa lahtiste finaalis tunnistama serblanna Ana Ivanovici paremust ning tänavustel Austraalia lahtistel ameeriklanna Serena Williamsi üleolekut. «Mul on eelmisest aastast siit head mälestused ning seekord pean ainult natuke parem olema.»

Finaalis tuleb Pekingi olümpiamängudel hõbemedali võitnud Safinal vastamisi minna kaasmaalanna Svetlana Kuznetsovaga, kes alistas pingelises poolfinaalis austraallanna Samantha Stosuri 6:4, 6:7, 6:3.

Karjääri jooksul ühe suure slämmi turniiri võitnud Kuznetsova ja Safina on karjääri jooksul omavahel kohtunud 13 korda, millest esimene on võitnud 5 ja teine 8.
Ühtlasi on tegemist kolmanda korraga, kui suurturniiri finaalis mängivad kaks venelannat. 2004. aasta Prantsusmaa lahtiste finaalis alistas Anastassia Mõskina Jelena Dementjeva ning sama aasta USA lahtistel käis Kuznetsova jõud üle Dementjevast.

TABLOO


Naiste üksikmängud



Dinara Safina (Venemaa, asetus 1) – Dominika Cibulkova (Slovakkia, 20) 6:3, 6:3, Svetlana Kuznetsova (Venemaa, 7) – Samantha Stosur (Austraalia, 30) 6:4, 6:7, 6:3.



Meeste paarismäng



Wesley Moodie (Lõuna-Aafrika Vabariik) / Dick Norman (Belgia) – Bob Bryan / Mike Bryan (USA) 0:6, 7:6, 6:4, Lukas Dlouhy (Tšehhi) / Leander Paes (India) – Daniel Nestor (Kanada) / Nenad Zimonijc (Serbia) 7:6, 7:5.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles