Eesti korraldab suusaorienteerumise tiitlivõistlused

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suusaorienteerujad Even Toomas ja Daisy Kudre.
Suusaorienteerujad Even Toomas ja Daisy Kudre. Foto: Eesti Orienteerumisliit

Rahvusvaheline Orienteerumisföderatsioon (IOF) kinnitas 2014. aasta suusaorienteerumise juunioride MM, noorte EM ja seenioride MM toimumispaigaks Eesti. Võistlused toimuvad 18.-23. veebruarini 2014 Põlvamaal. Võisteldakse sprindi- lühi- ja tavaraja võistluses ning teatesõidus.

Esmalt pidid nimetatud võistlused toimuma Venemaal Leningradi oblastis, aga kuna Venemaa Orienteerumisföderatsioon soovis võistlused viia varemplaanitust teise võistluspaika ja regiooni, siis tegi IOF ettepaneku, et korraldusõigust võiks taotleda Eesti. Eesti Orienteerumisliit koostöös OK Põlva Kobrase ja teiste Lõuna-Eesti orienteerumisklubidega nõustus korraldama suusaorienteerumise tiitlivõistlusi.

Tiitlivõistlused Eestis annavad meie perspektiivikale juunioride- ja noortekoondisele suurepärase võimaluse võistlelda kodusel maastikutüübil ja viia võistlema täissuuruses komplekteeritud koondis.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles