Kullamäe jätkab Rockis: minu nägemuses on meeskond komplekteeritud peamiselt eestlastega

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kullamäe.
Gert Kullamäe. Foto: Margus Ansu

Gert Kullamäe jõudis juba harjuda mõttega, et uuel hooajal pole ta enam Tartu Rocki korvpallimeeskonna peatreener. Tal olid tagataskus mõned uued töövõimalused ja möödunud reedel andiski ta Rocki juhtidele selgelt mõista, et lahkub. Kaks päeva hiljem andis tartlastele eitava vastuse ka teine peatreeneri kandidaat Priit Vene.

Eesti korvpalli üks kahest viimase kümnendi suurklubist oli lõhkise küna ees – pole peatreenerit ja pole ka mängijaid, keda värvata. Keegi ei tule meeskonda, kui pole teada, kelle juhendamisel tuleb töötada.

Palju mõtlemisainet

Olukord nõudis kiiret lahendust. Puhkusel viibiv Tartu Ülikooli kantsler Andres Liinat, kes kuulub ka Rocki korvpallimeeskonna juhtide hulka, võttis ette teekonna Pärnusse, et kohtuda seal koos perega puhkusel viibiva Kullamäega. Liinat selgitas Kullamäele, miks on ta peatreenerina hea valik, räägiti ka viimased poolteist aastat peatreenerina tegutsenud mehe nõrkadest külgedest.

See kohtumine andis Kullamäele mõtlemisainet kogu teisipäeva õhtuks ja võib-olla ka ööks. Selleks ajaks oli ta mõttes jätnud enda jaoks kaks valikut ja neist esimene tähendas välismaale minekut. Nüüd olid aga kaardid taas segamini.

Eile vestles ta veel mõnede enda jaoks oluliste mängijatega ja tundis nende toetust, nii nagu toetasid teda ka Rocki senised taustajõud. Õhtuks sündis otsus – Kullamäe jätkab veel vähemalt ühe hooaja Rocki peatreenerina.

«Selles mõttes on südamel nüüd tõesti kergem… otsus on tehtud,» tunnistas Kullamäe. «Mõtlesin asjad läbi nii enda kui klubi seisukohalt. Olen kõik oma korvpallialased otsused langetanud väga põhjalikult kaaludes ja perekonda arvestades. Nüüdki ütles abikaasa Signe lõpuks, et ah, läheb me elu samamoodi edasi, nagu siiani.»

Samamoodi edasiminek tähendab seda, et pereisa veedab enamiku ajast Tartus, pereema ja lapsed aga Tallinnas. Nii on see olnud juba viimased seitse aastat.

Nädala lõpuni kavatseb Kullamäe veel Pärnus puhata, esmaspäeval sõidab ta aga Tartusse. Seal soovib ta koguda ühise laua taha klubi taustajõud. «Loodan, et edasise töö suhtes jõutakse kõikidega kokkuleppele, seejärel hakkame tegelema mängijate värbamisega,» vaatas Kullamäe juba tulevikku.

Kevadel lõppesid enamikul seni Rockis mänginud meestel lepingud, ainsana jätkub see Joosep Toomel. Kuigi pärast koduse meistriliiga finaaliseerias Kalev/Cramolt saadud kuiva kaotust nõudsid paljud kiibitsejad meeskonnas suurpuhastust, ei kavatse Kullamäe seda teed minna. Eesti korvpalli peensusteni tundev mees teab, et täiesti uue meeskonna komplekteerimiseks pole mängijaid kusagilt võtta.

Kaks välismaalast

«Mõned arvavad, et oleme nagu Hispaania… aga tegelikult ju ei ole!» sõnas Kullamäe. «Seepärast ei saa me suuri muutusi teha, kuid kindlasti ei jätka Rock ka täpselt samas koosseisus nagu möödunud hooajal. Tahan siia mehi, kes tõesti soovivad Rockis mängida. Mingisugust mängijate hinnarallit ma kaasa ei tee! Välistatud!»

Meeskonna juht Andres Ottender ja mänedžer Meelis Pastak hakkavad mängijatega tegelema juba täna. Ottenderi sõnul on neist mõnega juba ka räägitud ja järgmise etapina loodabki ta allkirjastada meestega uued lepingud. «Mängijad olid ootel, kuid usun, et nüüd teeme seda kolme- või neljakaupa,» lausus ta. «Kindlasti on aga ka selliseid mängijaid, kellega ei jõuta tingimustes kokkuleppele või kellest me pole ise huvitatud.»

Kullamäe sõnul ongi esmalt peamine ülesanne saada endale need eestlased, keda soovitakse. «Minu nägemuses on meeskond komplekteeritud peamiselt eestlastega ja alles seejärel täidame tühjad kohad leegionäridega. Usun, et üle kahe välismaalase me tuleval hooajal Tartus ei näe,» arutles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles