Pahapill: normaalsed tulemused, aga alati saab paremini

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa mitmevõistluse karikavõistluste Superliiga
Euroopa mitmevõistluse karikavõistluste Superliiga Foto: Karli Saul/SCANPIX

«Avapäev oli normaalne – alati saab paremini, aga on mis on… peaasi, et võistkond esineb ühtlaselt,» lausus kümnevõistleja Mikk Pahapill pärast võistkondliku Euroopa karikavõistluste avapäeva lõppu. Eesti koondise esinumbril oli põhjust rahuloluks, kuna avapäevaga kogutud 4005 punkti jätavad talle võimaluse koguda teise päeva lõpuks üle 8200 punkti, mis tähendab ühtlasi MMi A-normi.

«100 meetrit ja kaugushüpe olid väga head, 400 meetrit samamoodi, nendega võib igati rahule jääda,» vaagis Pahapill avapäeva tulemusi. «Kuulitõuge ja kõrgushüpe ei läinud nii hästi. Kuulitõukes keerasin ise käki kokku, kõrgushüppes ei saanud kuidagi tunnet kätte.»

Avapäeva järel eestlastest parimal kohal asuv Kaarel Jõeväli oli samuti oma etteastega rahul. Oma isikliku rekordi graafikut edestab ta 92 punkti ja see lubab tal koguda üle 7600 silma. «Tahtsin avapäeval 4100 ära teha ja kuna sellega sain hakkama, tuleb olla rahul,» märkis ta. «Kõige rohkem tegi rõõmu kaugushüpe, samas kui 100 meetrit ja kuulitõuge jäävad kripeldama. 400 m jooksus läksin alguses proovima kiiremini kui tavaliselt ja ei vedanud lõpuni välja, aga proovima ju peab. Kõrgushüppes ei saanud alguses käima ja oleks tahtnud 2.04 ikka ära hüpata. Viimases kõrgushüppetrennis tõmbasin tagumise pikilihase kaela pealt ära ja see natuke tekitas probleeme, aga tegemist on siiski pisiveaga.»

Talvel juba karjääri lõpetamisest teatanud, kuid ikkagi amatööri kombel treenimist jätkanud Andres Raja peaks avapäeva tulemuste põhjal olema võistluse lõppedes Pahapilli järel Eesti teine number. Esimese viie alaga kogus ta 4054 punkti, mis eeldab lõpptulemuseks üle 5900 punkti.

«Usun, et võin rahul olla terve päevaga,» sõnas Raja. «Eraldi on raske midagi välja tuua, ma pole ju kaks aastat kümnevõistlust teinud, kuid motivatsiooni on kõvasti. Tahan tõestada, et olen tubli sportlane, isegi tublim, kui arvatakse.» Raja lisas, et paremate tulemuste tegemiseks peaks sporti tõsisemalt suhtuma – seda nii treeningute, kui ka mõtlemise poolest. «Praegu harjutan amatööri kombel,» nentis ta.  

Jalavigastusega kimpus olev Lepik tunnistas, et pole oma tulemustega rahul. «Võistluse käigus polegi jalavigastus seganud, kuid see segas treeninguid – osa vajalikke asju jäi tegemata,» sõnas ta. «Näiteks 400 m jooksus alustasin kiiresti, kuid lõpuks kaotasin sekundi just treenituse tõttu.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles