Täna: Kanepi kohtub brittide suurlootuse Robsoniga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi jõudis Wimbledonis 16 parema sekka.
Kaia Kanepi jõudis Wimbledonis 16 parema sekka. Foto: AP/Scanpix

Kaia Kanepi võidukäik Wimbledoni turniiril jätkus laupäeval, kui eestlanna alistas kolmandas ringis kindlalt 6:2, 6:3 maailma 126. reketi Alison Riske USAst ja jõudis 16 parema hulka.

Et pääseda karjääri jooksul viiendat korda suure slämmi turniiril poolfinaali, tuleb Kanepil täna Eesti aja järgi kell kolm astuda vastamisi enam kui 11 000 inimesega. Just nii palju mahutab pealtvaatajaid Wimbledoni esimene väljak, kus eestlanna kohtub kodupubliku suurlootuse Laura Robsoniga – oodata on täismaja.

Kanepi kinnitas pärast Riske alistamist antud pressikonverentsil heatujuliselt, et teda eesootav õhkkond ei hirmuta. «Mulle meeldibki tegelikult pigem suurel kui väikesel väljakul mängida – siis on õige tunne. Hirmutavat pole siin midagi, mulle see meeldib. Kogu rahvas on minu vastu, aga usun, et naudin seda. Nii on ennegi juhtunud, näiteks siis, kui mängisime Belgias Fed Cupi,» meenutas Kanepi. «Kogu publik oli minu vastu, aga vahel saan sellest hoopis rohkem jõudu ja võitlusvaimu.»

Briti kullatüdruk

Varem pole Kanepi ja Robson omavahel kohtunud. «Ma ei ole tema eelmise ringi mänge näinud, aga vasakukäeliste vastu on murul alati raske,» lausus Kanepi, kes teises ringis alistas samuti vasakukäelise Angelique Kerberi. «Sain tema vastu kogemuse kätte ja võitsin, nii et olen sellega juba harjunud.»

Maailma edetabelis 38. kohal olev 19-aastane Robson, kellest Briti meedia on kiirelt vorminud rahvusliku kullatüdruku, on suure slämmi turniiril varem neljandasse ringi pääsenud vaid mullusel US Openil. Wimbledonis suutis Briti naistennisist viimati nii kaugele jõuda 15 aastat tagasi, kuid Robsonit see teadmine ja rahva ootused enda sõnul ei kõiguta. «Polnud sellest aimugi, enne kui te ütlesite,» märkis ta ajakirjanikele, olles kolmandas ringis alistanud Marina Erakovici. «Püüan pigem keskenduda oma mängule ja võitmisele. Teate küll – asjadele, millel ka mingit tähtsust on.»

Kui teises ringis oli Kanepi Angelique Kerberi vastu kaotusele ülilähedal, siis kohtumine Riskega poolehoidjatele nii palju närvikõdi ei pakkunud. Eestlanna lasi küll teise seti alustuseks ameeriklannal oma servi murda, ent vastas peagi samaga ja sealtpeale puudusid Riskel tema alistamiseks relvad. «Olin täna vastasest agressiivsem ja tempo pealt mängides tundsin, et olin temast parem,» kommenteeris Kanepi oma kodulehe vahendusel.

«Proovisin olla nii agressiivne kui sain ja püsida madalal, nagu murul peab olema. Teise seti alguses jahtusin natuke maha, aga see oli vaid paar geimi, siis sain ennast uuesti käima.»

Head mängud on kasvatanud Kanepi enesekindlust – eestlanna vastas pressikonverentsil jaatavalt küsimusele, kas ta suudaks tänavu Wimbledoni võita. «Sõltub sellest, kui hästi suudan igas mängus tegutseda, aga jah. Tunnen, et mängin elu parimat tennist. Mu mäng on stabiilsem kui varem, liigun paremini, olen paremas füüsilises vormis, kiirem ja agressiivsem. Lisaks ei karda ma enam võrku tungida,» leidis Kanepi.

Wimbledoni teisel nädalal on võistlustules kaks eestlannat, sest juunioride turniiri alustas edukalt ka Anett Kontaveit. Eestlanna alistas endast kaks aastat noorema Sara Tomici ülikindlalt 6:1, 6:0 ja läheb teises ringis kokku prantslanna Fiona Ferroga. Esmaspäevases mängukavas Kontaveidi kohtumist pole, seega mängib eestlanna tõenäoliselt teisipäeval.

Esireketid võidukad

Meeste ja naiste põhiturniiril suudeti avanädalal vihmahoogude kiuste kõik 16 sekka pääsejad välja selgitada. Kindla võidu said mõlemad esireketid – Serena Williams põrmustas 6:2, 6:0 42-aastase Kimiko Date-Krummi, Novak Djokovic oli aga 6:3, 6:2, 6:2 parem Jeremy Chardyst. Esikümne mängijatest langes konkurentsist 9. asetusega Richard Gasquet, kes kaotas 6:7 (7), 7:5, 5:7, 6:7 (5) Bernard Tomicile. Turniir sai läbi ka lätlasele Ernest Gulbisele, kes jäi kolmes setis kindlalt alla Fernando Verdascole. Raskest seisust tuli aga välja neljanda asetusega David Ferrer, kes jäi ukrainlase Aleksandr Dolgopolovi vastu settidega 1:2 kaotusseisu, kuid võitis siis kaks viimast setti 6:1 ja 6:2.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles