Eksootiline vastane saadab Reimi pensionile

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast tänast kohtumist Ekvatoriaal-Guineaga saab Martin Reim järgmisi Eesti koondise kohtumisis vaid pealtvaatajana jälgida.
Pärast tänast kohtumist Ekvatoriaal-Guineaga saab Martin Reim järgmisi Eesti koondise kohtumisis vaid pealtvaatajana jälgida. Foto: Raigo Pajula

Eesti jalgpallikoondise rekordinternatsionaal Martin Reim peab täna kodupubliku ees  eksootilise Ekvatoriaal-Guinea vastu oma hüvastijätumängu.




1992. aastal Sloveenia vastu oma esimese maavõistluskohtumise kirja saanud Reim jookseb täna Eesti eest väljakule 157. korda. Endiselt on eestlane ka enim kordi oma koondist esindanud eurooplane.

«Teadsin, et kunagi tuleb päev, kus saab jalgpalluri ametile lõplikult joone alla tõmmata,» rääkis suurema osa oma karjäärist FC Floras veetnud Reim. «Tunnen, et praegu on õige aeg suurest jalgpallist lõplikult eemale tõmbuda.»

Korralik füüsiline vorm

Suurt ärevust enne oma viimast mängu Eesti eest Reim siiski ei tunne. «Kõik on selline nagu rahvusmeeskonnas ikka,» arvas Reim. «Jalgpall pole poole aastaga eriti muutunud, rohkem on mängu eel tundmatus enda suhtes.»

Samas pole eelmise hooaja järel profisportlase karjääri lõpetanud ning nüüdseks pool aastat tegevsportlase ametist eemal olnud Reim tänaseks mänguks mingit spetsiaalset ettevalmistust teinud.

«Täitsa käest pole ennast ära lasknud ning õllekõhtu pole ette kasvanud. Olen ennast terve talve füüsiliselt vormis hoidnud,» sõnas Reim. «Õudset tampi pole taga olnud. Põhiliselt olen tegelenud suusatamise ja jalgrattasõiduga.»

Viimaseks kohtumiseks on Reim siiski valmistunud koos teiste koondislastega ning teinud kaasa ka kõik rahvusmeeskonna trennid.

«Oleksin valmis ka kõik 90 minutit platsil viibima, kuid arvatavasti võetakse mind esimesel poolajal välja,» täpsustas Reim. «Praegu on tunne, et võiks veel ennast proovile panna, kuid tean, et eelmise aasta lõpus oli motivatsioon juba kadunud.»
Koondisekarjäärile tagasi vaadates leiab Reim, et meeldejäävaid ning huvitavaid kohtumisi on olnud mitmeid ning on, mida meenutada.

«Koduväljakul mängud Hollandi ning Venemaaga jätsid võimsa elamuse. Võõrsil peetud kohtumistest meenuvad esmalt matšid Portugali ja Itaaliaga,» leidis Reim. «Keerulistes ilmaoludes saadud raske 2:0 võit võõrsil Fääri saarte üle on samuti meeldejääv.»
Reim pole kunagi seadnud omaette eesmärgiks pidada koondise eest võimalikult palju mänge.

«Alati pärast uue treeneri tulekut oli vaja kõigepealt ennast jälle tõestada, et väärid koondise kohta,» sõnas Reim. «Eelkõige oli eesmärk pääseda uue juhendaja valikusse.»

Ületamatu rekord

Homme rekordilise 157. kohtumise pidav Reim arvab, et praegustel koondislastel on raske tema saavutuseni jõuda, kuna praegu ei peeta enam nii palju sõpruskohtumisi kui üheksakümnendatel.

«Omal ajal mängisime aastas 15 või rohkem koondisemängu,» põhjendas Reim. «Praegustest tegijatest võivad minu rekordile lähedale jõuda näiteks Enar Jääger, Ragnar Klavan ja Raio Piiroja.»

Reimiga nõustus ka Eesti koondise praegune kapten Piir­oja: «Teitur Thordarsoni ajal mängis mõni mees aastas koondise eest rohkem matše kui oma klubis. Arvatavasti Reimi saavutuse ülelööjat niipea ei tule.»

Samas soovib Piiroja, et Eesti rahvas saadab oma ühe legendaarsema jalgpalluri väärikalt ära. «Loodetavasti tuleb palju rahvast. Selliseid mängijaid nagu Reim meil palju ei ole,» lisas Piiroja.

KARJÄÄR


•    Sündinud: 14. mai 1971


•    Positsioon: poolkaitsja


Klubid:


•    Tallinna Lõvid (1988), Tallinna Sport (1989), FC Norma (1990–1991), FC Flora (1992–1999), Kotka TP (1999–2000, Soome), FC Flora (2001–2008)


Mänge ja väravaid:


•    Eesti meistriliigas 385 mängu ja 69 väravat


•    Eesti koondise eest 156 mängu ja 14 väravat

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles