Põnevik lõppes treeneri saavutuse kordamisega

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robin Söderling
Robin Söderling Foto: Reuters / Scanpix

Prantsusmaa lahtistel tennisemeistrivõistlustel jõudis eile meestest esimesena finaali rootslane Robin Söderling, kes alistas ülipõnevas duellis Tšiili esindaja Fernando Gonzalese.





Turniiri varasemas faasis maailma esireketi Rafael Nadali välja lülitanud Söderling alustas ka poolfinaali võimsalt ning läks setivõitudega 6:3, 7:5 juhtima. Seejärel kogus end ka Gonzales ning võitis järgnevad kaks 7:5, 6:4. Otsustavas setis läks Gonzales juhtima 3:0 ja 4:1, kuid Söderling võitles lõpuni ja oli lõpuks parem 6:4.



«See on uskumatu. Mängisin esimesed kaks setti väga hästi, kuid siis hakkas ka tema hiilgavalt tegutsema,» sõnas Söderling. «Olin otsustavas vaatuses taga, kuid ütlesin endale, et mul pole midagi kaotada ning kõik muutus.»



Söderling pole kunagi varem suure slämmi turniiridel kolmandast ringist kaugemale jõudnud ning temast sai esimene rootslane pärast 2000. aastat, kes suurvõistlusel finaalini küündinud – Söderlingi treener Magnus Norman oli viimati nii kaugel.



Finaalis tuleb üllatusmehel vastamisi minna vana tegija Roger Federeriga, kes alistas pingelises kohtumises argentiinlase Martin del Potro 3:6, 7:6, 2:6, 6:1, 6:4. Viimati võitis rootslane suurvõistluse 1988. aastal, kui edukas oli Mats Wilander.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles