Kas mõni Brasiilia võrkpallur jõuab Eesti liigasse?

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmaspäeval kohtusid sõprusmängus Eesti juunioride võrkpallikoondis ja Brasiilia U23 esindus. Brasiillased said kindla 3:0 (25:18, 25:12, 25:11) võidu, mängiti ka lisgeim, mille võitsid samuti brasiillased 25:13.
Esmaspäeval kohtusid sõprusmängus Eesti juunioride võrkpallikoondis ja Brasiilia U23 esindus. Brasiillased said kindla 3:0 (25:18, 25:12, 25:11) võidu, mängiti ka lisgeim, mille võitsid samuti brasiillased 25:13. Foto: Peeter Langovits/Postimees

Brasiilia juunioride ja U23 võrkpallikoondis pidasid Eesti eakaaslaste vastu neljal päeval sõpruskohtumisi ja pole võimatu, et mõni Brasiilia pallur tuleval hooajal Eesti klubis mängib. Taas eurosarjas osalev Pärnu võrkpalliklubi soovib oma ridu täiendada mitme leegionäriga ja mänedžer Reio Tilk kinnitas, et huvi brasiillaste vastu on olemas. «Midagi kindlalt veel pole, aga räägime nende koondise treeneritega läbi. Me ei tea täpselt nende mängijate klubilisi kohustusi ja ka palgasoovi,» sõnas Tilk.

«U23 koondise sidemängija ja diagonaal on need, kellest huvitatud oleme,» sõnas Pärnu klubi ja juunioride koondise peatreener Urmas Tali. «Aga nagu selle kandi meestega ikka, on asjaajamine segane – osadel on suusõnalised ja osadel paberil lepingud. Räägime nüüd ka mängijate endiga läbi ja vaatab, mis saab. Kuigi olen Soomes töötades neid sooja maa mehi ennegi näinud, kes talvel vaatavad, et jääkaru piilub aknast sisse ja sõidavad siis minema,» lisas Tali läbi huumoriprisma.

Rääkides MM-finaalturniiriks valmistuvast juunioride koondisest, ütles Tali, et mäng-mängult mindi paremaks, kuigi võitu üheski kohtumises kätte saada ei õnnestunud. «Need brasiillaste mängud lõid meie ettevalmistuse pisut segamini, aga MMiks saime kõva ja vajaliku karastuse. Kui nende treeninguid vaatasime, siis midagi ennekuulmatut seal ei tehtud, vahe on konkurentsis – neil on järjekord ukse taga, meil mitte,» sõnas juhendaja. «MMi osas ma mängulise osa pärast ei muretse, küll aga Türgi kliima pärast, seetõttu tahame suvel veel mõned mängud kuumas kliimas saada,» lisas ta.

Eesti universiaadikoondise peatreener Avo Keel sõnas, et Brasiilia esinduste näol on nüüd võrdlusmoment absoluutse maailma tipuga olemas. «Nende pallikäsitsuse oskus, tehnika, kindlus ja mitmekülgsus on teisel tasemel kui meil. Aga eks sellega tuleb harjuda, vähemalt on meil nüüd kogemus tippmeeskondade vastu ja need mängud tulevad Eesti nooremale põlvkonnale kindlasti kasuks,» rääkis Keel. «Need mängud siin pluss universiaadikoondise kohtumised ja juunioride koondise mängud MM-finaalturniiril – Euroopa ja maailma tippmeeskonnad mängivad ju suviti Euroliigat või Maailma liigat ja on igal suvel niimoodi töös, nii see peakski olema.»

«Eks meie mängijad peavad nüüd meelde ka jätma, mida saaksid nad paremini teha ja mis osas arenguruumi on. Eks mõnes mängus on näha, kuidas ühel pool võrku tehakse asju hoolsamalt, kui teisel pool,» tegi juhendaja ka pisut kriitikat. «Mängijate rutiinitaluvus on erinev, ent on elemente ja pisiasju, mida on vaja rutiinselt ja palju lihvida.» Universiaadikoondises on jätkuvalt seljavigastusega hädas Kusti Nõlvak, ent Keele sõnul sõidab temagi Kaasanisse. «Kaasa võtame ta igal juhul, mängudeni on veel aega ja asi läheb päev-päevalt paremaks. Seal on selliste riikide nagu USA ja Venemaa koondised, kelle abipersonal on kindlasti samuti väga tasemel ja ehk saame sealtki uusi ning huvitavaid teadmisi, kuidas vigastustega toime tulla,» lisas Keel.

Rääkides enda juhendatava Tallinna Selveri uuest hooajast, sõnas Keel, et sooviks meeskonnas jätkuvalt ka ühte leegionäri näha. «Kõigepealt tuleb meil eelarve paika saada ja siis saab mingeid samme astuda. Aga minu nägemuses oleks ühte meest juurde vaja kas esimesse temposse või nurgaründaja kohale,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles