Poolfinaal jäi taas unistuseks

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaia Kanepi tegi, mis suutis, kuid Sabine Lisicki jõu vastu ei saanud.
Kaia Kanepi tegi, mis suutis, kuid Sabine Lisicki jõu vastu ei saanud. Foto: AP/Scanpix

Kaia Kanepi kaotas Wimbledoni tenniseturniiri veerandfinaalis Sabine Lisickile 3:6, 3:6.

Läks nii, nagu ei pidanuks minema. Kaia Kanepi mängis Wimbledonis karjääri viienda suure slämmi veerandfinaali ja võttis vastu viienda kaotuse. Seekord sakslanna Sabine Lisickilt 3:6, 3:6. «Ma ei mänginud hästi,» võttis Kanepi 65 minutit kestnud matši kokku.

Saksamaa mõistagi rõõmustas. Uudiste pealkirjad hõiskasid: «Lisicki pühkis tormina Kanepi teelt!», «Williams põhiroaks, Kanepi magustoiduks!», «Boom-Boom-Boomchien!».

Jah, Lisicki oli võimas. Õigustas igati oma hüüdnimesid Boom Boomchien ja Doris Becker ning eelmise päeva võitu maailma esinumbri Serena Williamsi üle. Sakslanna esimene serv oli mõrvarlik, tagakäsi karm, tilkpallid tapvad. Kanepi andis endast parima, üritas võimuga vastata ja kohati õnnestuski, kuid kõigest kohati ja sedagi suuresti tänu vastasele – ainus kord murdis ta Lisicki pallingugeimi siis, kui too tegi kolm topeltviga.

Statistika ütleb kõik

Mängu esimese geimi – Kanepi pallingul – kiskus Lisicki vägisi eestlanna käte vahelt endale ja selle setiga olidki asjad ühel pool, Kanepi ei saanud murdevõimalustki. Küll aga murdis Lisicki veel ühe Kanepi servigeimi.

Telekanali BBC eksperdina tegutsenud Wimbledoni üheksakordne võitja Martina Navratilova kommenteeris Kanepi allajäämist avasetis: «Tänapäeva tennises pole sul midagi teha, kui võidad alla 40% teise servi punktidest.» Kanepi võitis vaid 33%.

Teine sett andis ühel hetkel lootust, kui Kanepi 2:1 juhtima läks ja pallima asus, ent Lisicki murdis pallingu taas jõuliste löökide ja eestlanna topeltvea toel. Edasine ei olnud ilus. Kanepi mäng kadus täiesti, alles jäid lihtvead ja lootusetus.

Statistika kõneleb enda eest. Lisickil oli tugevam esimene serv (keskmine kiirus vastavalt 167 ja 159 km/h), ta tegi vähem lihtvigu (19 ja 23), kuid oluliselt enam äralööke (23 ja 13).

Ent veelgi otsustavamaks sai servitõrje. Lisicki esimese servi õnnestumise protsent oli küll kõigest 59 (Kanepil tublid 67%), kuid esimese servi punktidest võitis sakslanna suisa 79%, Kanepi vaid 57%.

Teine BBC kommentaator, Tim Henmani kunagine treener David Felgate oli Kanepis pettunud: «Lisickile ei hakatud piisavalt vastu, et näha, kas tal on veel käiku varuks. Kanepi ei paistnud absoluutselt silma. Tundub, et ta rahuldus võiduga Laura Robsoni üle ja veerandfinaaliga.»

Kanepi: eksisin palju

«Mängisin eile Robsoni vastu paremini kui täna,» tõdes Kanepi matšijärgsel pressikonverentsil. «Lisicki oli hea. Üritasin küll rünnata, kuid kui eelmistes kohtumistes võitsin tugevate löökidega punkte, siis seekord eksisin palju. Ei, ma ei arva, et mul olnuks aukartus Lisicki vastu, kuna ta võitis eelmises ringis Williamsit. Tihti on just raske mängida järgmist mängu nõrgema vastase vastu. Lähen nüüd koju ja vaatan, kuidas keha end tunneb, ning siis otsustan, kuidas edasi. Muidugi osalen USA lahtistel, alustan Ameerika seeriat Washingtoni turniirist.»

Teist korda Wimbledonis poolfinaali jõudnud Lisicki seevastu kuulutas, et läheb iga päevaga aina paremaks: «Võit Williamsi üle andis mulle lisajõudu. Õnneks suutsin tollest raskest mängust taastuda. Tean, mida Wimbledoni poolfinaal endast kujutab, olen seal varemgi mänginud, kuid tänavu tunnen end varasemast palju värskema ja tugevamana. Tiitlist ma ei mõtle, küll aga lähen võitma igat järgnevat matši.»

Lisicki kohtub poolfinaalis Agnieszka Radwanskaga, kes alistas Li Na 7:6, 4:6, 6:2. Teise finalisti selgitavad prantslanna Marion Bartoli ja belglanna Kirsten Flipkens.

Wimbledoni noorteturniiri teises ringis purustas Anett Kontaveit vähem kui tunniga prantslanna Fiona Ferro 6:1, 6:1 ning läheb veerandfinaalis kokku esimesena asetatud Šveitsi tennisisti Belinda Benciciga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles