Sõber usub mängijatesse ja mängijad treenerisse

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
U20 koondis Vabaduse väljakul peetud esitlusel.
U20 koondis Vabaduse väljakul peetud esitlusel. Foto: Peeter Langovits

Järgmisel nädalal Tallinnas algavaks U20 Euroopa meistrivõistluste finaalturniiriks valmistuv Eesti koondis on löögivalmis. Vabaduse väljakul toimunud meeskonna esitlusel oli oma koht ka peatreener Andres Sõbra huumoril ja tema dirigeerimisel õnnitlesid mängijad korvpalliliidu presidenti Jüri Ratast sünnipäeva puhul kõlava lauluga.

«Nii kõvasid vastaseid pole mul oma treenerikarjääri jooksul olnud, aga häbisse jääda ei taha. Kui Serbia- või Iisraeli-sugused tiimid siia tulevad (Sõber vihjab meestekoondise eelmise suve vastastele – toim), siis tulevad ka täismeestele pinged peale, aga mina pean need maha võtma, eks mul on ses vallas juba kogemusi ka,» ütles Sõber koduse turniiri eel. Eesti on EMil ühes alagrupis Tšehhi, Sloveenia, Prantsusmaa ja Itaaliaga.

Sõbra plaan näeb ette mäng võimalikult kiireks ajada ja selleks peaks tal vajalikud mehed olemas olema. «Mingit kõndimist ei tule ja ka kaitses läheme kohe vastaste kõri kallale,» lubas juhendaja. «Võib-olla hakkan ma vanaks jääma, aga olen viimastel päevadel tihti mõelnud, milline vägev sündmus see siin õieti toimuma hakkab, ja see teeb südame soojaks. Sellisel tasemel võistlusi pole Eestimaa pinnal ammu olnud,» rääkis Sõber talle omasel südamlikul toonil.

Koondise üks kogenumaid, aastaid meistriliigas pallinud mängujuhi Rait-Riivo Laane sõnul on tiim ühtlane. «Mõned on meistriliigas vähem, teised rohkem mänginud, aga üsna ühtlase tasemega meeskond on. Sel aastal on ka pikad olemas ja usun, et saame hästi hakkama,» sõnas Laane, lisades, et trenni on tehtud korralikult ja viilimist Sõbra juures ei ole. «Sõber sobib meile ja meie talle, vajadusel kiidab, vajadusel tõstab häält. Trennis nalja ei tehta ja treenerit austatakse,» ütles ta.

Füüsilise poole pealt ollakse heas vormis ja kolmapäeval Rakveres algaval kontrollturniiril antakse viimane lihv. «Seal saame veel mängulist poolt harjutada, aga kindlasti püüame mängu võimalikult kiireks ajada ja pigem lühikese koosseisuga hakkama saada,» lisas seni klubikorvpalli TYCO Raplas mänginud Laane. Samuti Rapla meeskonna ridades hea hooaja teinud Martin Paasoja loodab, et kodupublik annab oma osa. «Usun, et kodus mängimine on pigem ikka plussiks ja publik toetab,» sõnas Paasoja. «Intensiivsed trennid on nüüd läbi ja oleme valmis. Midagi üle jõu käivat ei tohiks alagrupis ühegi vastase osas olla, peame oma pikki kaitses aitama ja küll saame hakkama,» lisas ta. Mängudega alustatakse 9. juulil, mil Eesti vastaseks on Sloveenia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles