Eesti jaoks lõppes Balti turniir kulla ja hõbedaga

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: Toomas Huik

Tartus lõppesid eile kolm päeva kestnud tütarlaste U-17 ja U-19 vanuseklassi Balti turniirid. Eestile kuulusid sellel aastal vastavalt esimene ja teine koht.

U-17 koondis alistas turniiri avapäeval Võru staadionil 1:0 Läti. Turniiri teisel päeval oli Leedu Otepää Tehvandi staadionil 3:2 üle Lätist ja eile alistasid eestlannad Tartu Tamme staadionil Leedu lausa 4:0.

Kokku teenis Eesti kuus punkti (väravatevahega 5:0) ning sai turniiril esikoha. Leedu teenis kolm punkti ning lätlannadel jäi seekord punktiarve avamata.

U-19 koondis alustas turniiri Võrus 2:1 võiduga Läti üle. Üleeile mängisid Otepääl Läti ja Leedu 2:2 viiki. Eilses otsustavas mängus sai Leedu tänu Karolina Ragauskaite neljanda minuti väravast Eestist 1:0 jagu. Seega teenis Leedu nelja punktiga turniiril esikoha. Eesti kogus kolm punkti, millega saavutas teise koha, ning Läti oli ühe punktiga kolmas.

U-19 koondise peatreener Keith Boanas sõnas pärast viimast mängu, et sellisel turniiril ei ole võit alati kõige tähtsam: «Lugupidamise juures Läti ja Leedu vastu, pean ütlema, et nad lõid pigem pikka palli ette. Ma jäin meie esitusega rahule, kuna me mängisime jalgpalli.» Boanas usub, et viimane kaotus oli veidi põhjustatud paar tundi varasemast U-17 suurest võidust, mida U-19 koondis pealt nägi: «Ma usun, et meie mängijad kaotasid oma keskendumise. Nad nägid, kuidas noorematel on lihtne mäng ja eeldasid, et selline mäng tuleb ka neil. Seetõttu löödi meile kiire avavärav. Kuigi domineerisime kogu ülejäänud mängu, siis ei suutnud me seekord väravat ära lüüa.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles