Kodupubliku närvidel mänginud Murray tuli üliraskest seisust välja

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andy Murray.
Andy Murray. Foto: SCANPIX

Wimbledoni tenniseturniiril pakkus kodupublikule kõvasti närvikõdi maailma teine reket Andy Murray, jäädes hispaanlase Fernando Verdasco vastu veerandfinaalis settidega 0:2 taha.

Murray kaotas maailma edetabelis hetkel alles 54. kohal olevale Verdascole kaks esimest setti 4:6 ja 3:6, kuid leidis siis uue hingamise ning võitis kaks järgmist 6:1 ja 6:4. Otsustavas setis kumbki mees oma servi ei loovutanud, kuni 11. geimis õnnestus Murrayl viimaks Verdasco serv murda ning seejärel sett võita 7:5. Kohtumine kestis ligi kolm ja pool tundi.

Poolfinaalis läheb Murray vastamisi 22-aastase poolaka Jerzy Janowicziga, kes alistas Poola siseasjaks kujunenud veerandfinaalis kaasmaalase Lukasz Kuboti 7:5, 6:4, 6:4. Maailma edetabelis elu parimale 22. kohale kerkinud Janowicz mängib Suure slämmi turniiri poolfinaalis esimest korda, varem pole ta tippturniiridel isegi kolmandast ringist kaugemale jõudnud.

Teises poolfinaalis lähevad vastamisi maailma esireket Novak Djokovic ja edetabelis kaheksandat kohta hoidev Juan Martin del Potro. Meeste poolfinaalid peetakse reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles