Dinara Safina kaotas Prantsusmaa lahtistel eelkõige iseendale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pettunud Dinara Safina.
Pettunud Dinara Safina. Foto: AFP / Scanpix

Öeldakse, et kolm on kohtu seadus. Paraku on see pelgalt ütlus, millel tegelikkusega mingit pistmist ei ole, ja karjääri jooksul kolmandat korda suure slämmi tenniseturniiril finaali jõudnud Dinara Safina pidi taas vastu võtma kaotuse.




20. aprillil ehk täpselt nädal enne oma 23. sünnipäeva maailma esireketiks tõusnud Safina alustas tänavusi Prantsusmaa lahtiseid meistrivõistlusi ülivõimsalt, kaotades esimese nelja matšiga vaid viis geimi. Safina lootis anda vastulöögi kõigile, kes nimetasid teda tenniseajaloo nõrgimaks esinumbriks.



Esimesed ohumärgid ilmnesid veerandfinaalis, kui tatarlanna kaotas Victoria Azarenkale esimese seti kindlalt 1:6. Seejärel ta küll kogus end ja võitis mängu, ent mitte enam nii veenvalt. Poolfinaalis alistas ta Dominika Cibulkova, kuid jällegi hoopis rabedamalt, kui oleks arvanud.



Safina ilus turniir päädis aga täieliku hävinguga – ta kaotas tund ja 14 minutit kestnud kohtumise 4:6, 2:6 seitsmendana asetatud venelannale Svetlana Kuznetsovale. Kusjuures Safina lõpetas matši topeltveaga.



Kuid olgem ausad, tegelikult kaotas Safina eelkõige iseendale. Alates edetabeli tippu tõusmisest kaotas ta vaid ühe mängu, Stuttgardi turniiri finaali Kuznetsovale, ja alustas Prantsusmaa lahtisi suurfavoriidina. «Tahtsin nii väga võita, aga ei tulnud selle pingega toime,» tunnistas Safina pisarsilmil. «Olin väljakul oma vari, ei teinud midagi, mida pidin.»



«Ei saa öelda, et mul poleks võimalusi olnud,» jätkas ta. «Vastupidi. Ma lihtsalt ei suutnud neid ära kasutada. Kaotasin endale.»



Safina on nüüd kaotanud kolme suure slämmi turniiri finaalis – aasta tagasi jäi ta Prantsusmaa lahtistel alla Ana Ivanovicile, tänavu kaotas Austraalia lahtistel Serena Williamsile. Mida ta neist kolmest kaotusest õppinud on? «Ma ei tohi endale enam liiga suuri lootusi panna,» sõnas Safina peaaegu sosinal, nuttu tagasi hoides.



Kuznetsova seevastu sai teist korda karjääri jooksul suure slämmi turniiri auhinnakarika pea kohale tõsta – esimest korda võidutses ta viis aastat tagasi USA lahtistel. «Ma ei oskagi neid kahte võitu võrrelda,» mõtiskles 23-aastane Kuznetsova. «See on umbes sama, et vanematel sünnib teine laps. Nad on esimese lapse üle õnnelikud, aga teise lapse üle veel õnnelikumad. See on uskumatu.»



Mullu madalseisus vaevelnud ja tipptennisest loobumise peale mõelnud Kuznetsova sai aga innustust Roger Federerilt, vahetas treenerit ning väljus Pariisis venelannade heitlusest võitjana. «Safina on küll hetkel parem mängija kui mina, kuid ta oli seekord liiga pinges,» arvas Kuznetsova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles