Lõikusel käinud Lepp jääb koondisest eemale

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marius Lepp
Marius Lepp Foto: Sille Annuk

Eesti käsipallikoondis alistas nädalavahetusel kahel korral Soome 34:21 ja 30:21. Kuna hiljuti lõikusel käinud joonemängija Marius Lepp ei saa osaleda tuleval nädalal peetaval EM-valikmängul Norraga, katsetasid treenerid samal kohal Ego Reinerit.




Lõppenud hooajal Šveitsi meistriliigas pallinud Lepp käis lõikusel sealsete arstide soovitusel. «Mariusele tegi kanna juures üks tükk valu ning Šveitsi arstid soovitasid seda mai lõpus lõigata,» teadis koondise peatreener Kalmer Musting. «Tegemist oli väikse asjaga – ta saab juba praegu normaalselt käia ning võib-olla tuleb ta Islandiga mängu ajaks tagasi.»



Kogenud joonemängija asemel platsil käinud Reiner sai treeneri hinnangul hästi hakkama, eriti kaitses.



Eesti koondis kohtub Norraga võõrsil tuleval kolmapäeval, neli päeva hiljem mängitakse kodus olümpiahõbeda Islandiga. Ülitugevate vastaste ootuses ei andnud Soome alistamine Eesti koondisest selget pilti. Taseme vahe osutus liiga ilmseks.



«Leppisime Soomega mängud kokku juba möödunud sügisel,» selgitas Musting. «Arvasin, et neist on meile rohkem vastast. Hiljem tekkis ka võimalus mängida Leeduga, ilmselt olnuks nad tugevamad.»



Vaatamata selgele üleolekule, sai Musting hoolealuste seisust täpse ülevaate. Erilist heameelt valmistas talle terve hooaja Šveitsis mänginud Mait Patrail. «Viimati nägin teda märtsis. Eile ja täna oli märgata, et ta on veelgi edasi arenenud,» kiitis ta.



Eesti meistriliiga lõpust on möödas juba paar nädalat, ent treeneri hinnangul pole mängijad end vahepeal lõdvaks lasknud.



Musting nentis, et platsil avanenud pilt polnud sugugi paha, samas ei saa aga ootusi liiga kõrgeks kruvida, kuna valikturniiril kohtutakse väga tugevate vastastega ning esimeses ringis jäädi neile selgelt alla.



Täna ja homme on Eesti koondisel puhkepäev, kolmapäevast reedeni tehakse koos trenni ning nädalavahetusel lubatakse palluritel taas puhata. Alanud nädalal puudub koondise treeningutelt väravavaht Marius Aleksejev, kes sõitis Šveitsi oma uue koduklubi käsutusse. Tähtsate mängude ajaks on ta tagasi.    

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles