U20 korvpallikoondise poisid sõitsid Soomest üle

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti noormehed demonstreerisid soomlaste vastu head vormi.
Eesti noormehed demonstreerisid soomlaste vastu head vormi. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Eesti noormeeste U20 korvpallikoondis alistas Rakveres toimunud kontrollmängus võimsalt 97:63 Soome eakaaslased. Järgmisel nädalal algavateks omavanuste Euroopa meistrivõistlusteks valmistuvale koondisele olid põhjanaabrid peatreener Andres Sõbra sõnul lihtsateks vastasteks.

Eestlased läksid oma teed avaveerandil, mis võideti 28:16. Poolajavile kõlas seisul 52:30 ja võitjas kordagi kahtlust ei tekkinud. «Poisid mängisid väga hästi, aga Soome polnud vastasena kuigi kõva,» võttis Sõber mängu kokku. «Rünnakuid saame veel paremini lahendada,» lisas koondise peatreener.

Soomlaste rabedast mängust andis tunnistust pallikaotuste arv: külaliste arvele kogunes neid 36. Eestlased vastasid 23 vaheltlõikega, millest seitse läksid Martin Paas­oja ning viis Kristen Meisteri ja Rait-Riivo Laane arvele. Kõik kolm olid esirinnas ka punktiarve kasvatamisel: Meister panustas 14, Paasoja 13 ja Laane 10 punktiga. Suurimaks skoorijaks kerkis 18 silma visanud Oliver Metsalu.

Mitme mehe hea panuse taga olevat ühtlast taset kiitis 19-aastane Martin Jurtom. «Meil on tänavu väga hea meeskond, kus pole selgeid liidreid, vaid kõik on võimelised tegema,» rääkis Jurtom vahetult pärast võitu Soome üle.

Ise kümne punktiga panustanud Jurtom tunnistas, et tema vorm pole kontrollmängudel tipptasemele jõudnud. «Kahjuks pole ma ise veel kõige paremas hoos. Vahepeal käisin Sloveenias testimas ja see lõi rütmi veidike sassi. Aga tegin ühe hea pealtpaneku ja see annab enesekindlust. Füüsiliselt oleme heas vormis ja see aitab palju kaasa,» andis Jurtom mõista, et järgmisel nädalal algava U20 EMi ajaks võib kõikidelt noormeestelt oodata tippvormi.

Enne turniiri ootab eestlasi ees veel kaks kontrollmängu. «Homme (täna – toim) on hoopis kõvemast puust vastane ja see näitab rohkem,» vaatas peatreener Sõber juba järgmise vastase ehk Leedu poole. Neljapäeval võtavad Eesti noormehed mõõtu ka Ukrainalt.

U20 EMil on eestlaste vastasteks Sloveenia, Prantsusmaa, Tšehhi ja Itaalia. Turniir algab 9. juulil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles