Portugali peatreener Cristiano Ronaldo puudumisest: võimalus avaneb teistel

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike fänn ootas suurt iidolit Cristiano Ronaldot. Lemmikmängija paraku Tallinna ei saabunud, kuid see-eest tulid teised staarid eesotsas Nani (vasakul) ja Ricardo Carvalhoga.
Väike fänn ootas suurt iidolit Cristiano Ronaldot. Lemmikmängija paraku Tallinna ei saabunud, kuid see-eest tulid teised staarid eesotsas Nani (vasakul) ja Ricardo Carvalhoga. Foto: Raigo Pajula

Vutifännid elasid eile üle šoki. Eesti koondisega kolmapäeval kohtuv Portugali rahvusesindus jättis koju eelmise aasta parimaks jalgpalluriks valitud Cristiano Ronaldo.




Portugali meediast lekkinud uudise avaldamine Eesti portaalides tõi kaasa pahameele. Kommentaariumid olid pettunud fänne täis – suuremad sõnavõtjad kostsid isegi, et mängule polegi enam mõtet minna, kuna pilet sai ostetud just pisivigastuse käes vaevleva Ronaldo pärast.



Portugali koondise peatreener Carlos Queiroz põhjendad oma suurima staari eemalejäämist Ronaldo kurnatusega. «Ronaldol oli raske matš seljataga ja lisaks sai ta pisikese vigastuse,» selgitas Queirozs. «Moraal on meil endiselt sama ning võimalus avanebki teistel mängijatel.»


Eesti koondise peatreener Tarmo Rüütli arvas, et rahvas, kes pallivõlurit oma silmaga näha soovis, võib olla veidi pettunud.



«Publikule on see halb, et Ronaldo ei tule, kuna tal on palju fänne,» märkis Rüütli.


Koondise seisukohast ei näinud Rüütli suurt erine­vust, kuna Pürenee poolsaare riigi tase on ilma Manchester Unitedis leiba teeniva Ronaldotagi piisavalt kõva.



«Ei tea, kas see annab meile mingi eelise, kuna ma ei arva, et ainult üks mees mängib. Neil on ka teisi häid pallureid,» lausus Rüütli.



Pealegi polnud Rüütli kindel, kas ta eestlastest kedagi Ronaldot spetsiaalselt takistama oleks pannud.



«Vaevalt me nii mängima oleks hakanud, kuna teda kattes võiks ennast lolliks joosta,» selgitas Rüütli. «Ta on selline mängija, kes vahetab platsil väga palju kohti. See taktika ei oleks õige.»



Portugali esinduses on aga teisigi puudujääke. Näiteks jäävad erinevatel põhjustel kõrvale sellised staarid nagu Deco, Simao, Joau Moutinho ja Jose Bosingwa. Rüütli ei tahtnud puudujate teemal spekuleerida, kuna maailma edetabelis 11. kohta hoidva vastase tugevus on teada.



«Portugal on Portugal, ootame mängud ära ja vaatame, mis saab,» rääkis Rüütli. «Neil on staaridele võrdväärseid vahetusi küll.» Queiros, kes kunagi teeninud leiba ka Manchester Unitedi abitreenerina, sõnas, et Eesti koondise esituses ootab ta korralikku vastupanu. «Eestil on hea meeskond, mis on viimasel ajal tublisti arenenud,» märkis Queiroz.



Portugali koondis saabus eile Tallinna lennujaama kell 21. Eesti koondisega kohtutakse Lilleküla jalgpallistaadionil kolmapäeval 21.30 – ühtlasi annab seal oma lahkumisetenduse läbi aegade kuulsaim eestlasest vutimees Mart Poom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles