Kukkumine ja prillideta sõit tõi Leokile neljanda koha

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Leok kukkus kaks korda.
Tanel Leok kukkus kaks korda. Foto: www.mxuno.com

Prantsusmaal Ernees toimunud motokrossi MM-etapil sai Eesti parim Tanel Leok probleemidele vaatamata MX1 klassis kahe sõidu kokkuvõttes neljanda koha.





Esimeses, vihmasajus kulgenud sõidus tuli eestlasel kaks korda üle elada kukkumine. Kõigepealt kukkus ees Joshua Coppins ning kuna eestlane ei pannud konkurendi äpardust õigel ajal tähele, sõitis ta teisele otsa. Ebaõnnestumine kujunes lausa ahelkokkupõrkeks, kuna Leokile sõitis omakorda sisse meeskonnakaaslane Yamaha de Carli võistkonnas, Antonio Cairoli.



Kukkumine ajas rütmi sassi


«See ajas rütmi sassi ning lisaks läksid mul prillid uduseks, vaateväli oli piiratud,» selgitas Leok, kes kukkus nigela nähtavuse tõttu õige pea veel üks kord. «Võtsin lõpuks prillid eest ja sõitsin pool sõitu ilma.» Esimese võiduajamise võitis sakslane Maximillian Nagl (KTM), kes edestas itaallast David Philippaertsi (Yamaha) ja belglast Ken de Dyckerit (Suzuki). Tanel Leok kaotas kaheksandana 1.50,119 ja Aigar Leok (TM) üheksandana 2.12,353. Gert Krestinov rahuldus 16. kohaga.



Teises sõidus pakkus Tanel Leok aga tõelise põnevuslahingu kolmanda koha pärast – rinda tuli pista Coppinsi ja Philippaertsiga ning lõppkokkuvõttes suutis just eestlane finišijoone kolmandana lõpetada. Kui konkurendid olid jäetud ohutusse kaugusesse, siis sõitis Leok aga välja koguni päeva kiireima ringi. «Sain rahulikult oma sõitu sõita,» kommentaaris Tanel Leok.



Teise sõidu võitis samuti Nagl, kes edestas Cairolit. Aigar Leok lõpetas sõidu kaheksandal ja Krestinov taas 16. positsioonil.



Rada sobis hästi


Kahe sõidu kokkuvõttes moodustasid etapil esineliku Nagl 50, Philippaerts 40, Cairoli 36 ning Tanel Leok 33 punktiga.



«Tulemusega võib rahule jääda,» arvas Leok, kes lisas, et Prantsusmaa trass oli talle meelepärane. «Rada sobis küll väga hästi.»



MM-sarja üldliider on Cairoli 291 punktiga, kellele järgnevad tiitlikaitsja Philippaerts 261 ja Nagl 248 punktiga. Tanel Leok on 223 silmaga seitsmendal kohal. Aigar Leok on 10. ning Krestinov 20. kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles