Marko Lelov: kordusmängus pole meil midagi kaotada

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Flora peatreener Marko Lelov.
FC Flora peatreener Marko Lelov. Foto: Peeter Langovits

Jalgpalli Euroopa liiga esimeses kvalifikatsiooniringis FK Kukesiga koduväljakul 1:1 viigi teinud FC Flora peateener Marko Lelov jäi oma meeskonna mängupildiga üldjoontes rahule.

«Mäng oli ses mõttes tasakaalus, et kõik oli kontrolli all. Suutsime neile oma mängu peale suruda, aga kahjuks realiseerisid nad oma ühe vasturünnaku ära. Teisel poolajal viisid vastased tempot alla ja tagantjärgi on kerge öelda, et oleksime ehk võinud julgemad olla, aga meil ju olid ka võimalused. Lihtsalt ei suutnud neid ära lüüa,» nentis Lelov.

«Idee oli meelitada nad teisel poolajal välja ja rünnata kontratega, aga me ei suutnud ise piisavalt hästi palli hoida ja seda vajaliku kiirusega liigutada,» lisas ta. «Kuid mulle meeldis mängijate koostöö väljakul, poisid toetasid üksteist.»

Tema sõnul oli plaanis hoida kodus vastased nulli peal ja mängida võõrsil vasturünnakutele. See plaan tuleb nüüd üle vaadata ning Lelovi sõnul võib 11. juulil Albaanias oodata umbes samasugust mängu nagu täna Tallinnas.

Samas leidis ta kõigest midagi positiivset. «Halba ilma heata pole – seis on muidugi raske, aga kui oleksime kodus nulli hoidnud, siis oleks võib-olla tekkinud rahulolutunne. Igasugused sellised aga'd ja miks'id jäävad nüüd ära. Kuid näeme kindlasti, kuidas vastased hakkavad esimesest minutist peale pikali viskama,» ennustas Lelov.

Peamist muret valmistab peatreenerile Albaania ilm. «Seal on praegu kuni 40 kraadi sooja. Läheme kaks päeva varem kohale, jõuab harjuda. Suudame mängida distsiplineeritumalt kui nemad ja kaotada pole meil midagi,» sõnas ta.

Flora nukrat eurominevikku – kahekümnes duellis on seni edasi pääsetud vaid korra – Lelov rõhuvaks ei pea. «Mõned poisid ei mäletagi üldse seda ajalugu! Mõni muidugi mäletab ka, aga siis mäletab ta sedagi, kuidas Oslo Lyni vastu edasi saime. Eestis on praegu aeg, kus on tähtis investeerida mängijatesse ja treeneritesse. Pigem peaksime mängima julgemalt ja sellelt tulevikus vilju lõikama – isegi kui praegu tuleb seetõttu teinekord kaotus alla neelata,» leidis Lelov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles