Korvpallipoistel kannatab Leeduga mängida küll

Jaan Martinson
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rauno Nurger oli Eesti meeskonna resultatiivseim
Rauno Nurger oli Eesti meeskonna resultatiivseim Foto: Peeter Langovits/Postimees

Koduseks EMiks valmistuv Eesti U20 korvpallikoondis pidi Rakveres toimuval kontrollturniiril tunnistama Leedu eakaaslaste paremust 75:54. Tasub märkida, et leedulased on tuleval teisipäeval Tallinnas algaval EM-finaalturniiril tiitlikaitsjad.

«Tasemevahest polnud juttugi,» kommenteeris koondise teine treener Madis Putko. «Leedulased olid otsustavatel hetkedel ehk kindlamad. Meil olid paar meest pisut tõbised – järgmiseks nädalaks saavad terveks – ja ma arvan, et Leeduga kannatab mängida kindlasti.»

Eesti alustas kohtumist vapralt, läks juhtima 4:0 ja 12:6, kuid Leedu ärkas ruttu. Esimesel veerandajal suutis Eesti siiski võimsa vastasega sammu pidada ning puhkusele mindi seisul 20:20. Sealtmaalt viskas Leedu soojenduseks seitse punkti järjest ning läks sujuvalt oma teed. Poolajavile kõlades oli seis 27:41 ehk Eesti kaotas teise veerandaja 7:21. Ega edasinegi suurt parem olnud ning Eestil tuli vastu võtta kaotus 54:75.

«Esimesel veerandajal saime neile kenasti vastu, poisid võitlesid südikalt, viimase veerand­aja võitsime ja ka vahepeal pusisime tõsiselt. Kahjuks ei pannud me vabadelt kohtadelt ära, leedulased aga küll, sellest ka vahe,» rääkis Putko. «Eelmise päeva tõsine mäng Soomega oli siiski kontides. Väsimus tuli Leedu vastu kallale, kuid mäng oli vajalik. Saime näha, mida tugevamad satsid endast kujutavad.»

Putko ei tahtnud välja tuua, kellest loodetakse meeskonna liidreid, kiitis Rauno Nurgerit ja ka kõiki teisi, kes platsil käisid: «Meil on tosin toredat poissi. Kõik annavad endas parima ning võivad ühel hetkel paugutada.»

Eesti resultatiivsemad olid Rauno Nurger 15,  Mihkel ­Schleicher 7, Martin Jurtom ja Rait-Riivo Laane 6 punktiga.

Teises mängus alistas Soome 79:76 Ukraina, kellega Eesti kohtub täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles