Baruto sekkub suurturniiri poole pealt

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barutot ähvardab kukkumine madalamasse divisjoni.
Barutot ähvardab kukkumine madalamasse divisjoni. Foto: Karli Saul

Eesti sumomaadleja Kaido Höövelson ehk Baruto otsustas eile alanud Nagoya suurturniiri alguse vahele jätta ning sekkuda hilisemas faasis. Kuigi arstid ei soovitanud mehel üldse võistelda, tahab eestlane madalamasse divisjoni kukkumise vältimiseks siiski paar vajalikku võitu ära võtta.

Baruto vigastas oma paremat põlve käesoleva aasta maikuu keskel Tokyos peetud Natsu-basho turniiril. Kirurgilist sekkumist eestlane ei vajanud ning jalg on vaikselt tervenenud. «Põlv ei ole läinud halvemaks, vaid ikka paremaks. Lihtsalt olukord ei ole veel piisavalt hea,» selgitas Baruto tervislikku seisundit sumoasjatundja Riho Rannikmaa.

Kuigi haige jalg ei lubanud eile Jaapanis õigel ajal alustada, andis Baruto turniirile paberid sisse ja see annab talle õiguse sekkuda konkurentsi hilisemas staadiumis. Hoolimata terviseprobleemidest eestlane turniirist loobuda ei tahtnud, sest on hetkel sumoedetabelis ida-Maegashira 6. ning turniirilt eemalejäämine tähendaks automaatselt kukkumist madalamasse divisjoni ehk Juryosse.

Kõrgemasse divisjoni (Makuuchisse) püsimajäämiseks oleks vaja koguda kaks-kolm võitu, aga trauma tõttu on enne võistlust lahtine Baruto tase. «Arstid ütlesid, et ta ei peaks üldse osalema, aga Baruto loodab rivisse saada ja võidud ära võtta. Tema vormi ei oska ma kommenteerida, aga kuna ta läheks kokku mitte kõige tugevamate tegijate, vaid nõrgemate vastastega, siis peaks hakkama saama küll,» jättis Rannikmaa Baruto šansid lahtiseks.

Turniir Nagoyas algas eile ning lõppeb 21. juulil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles