Kanter: füüsis on hea, aga tehnika ei toimi

Jaan Martinson
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerd Kanter
Gerd Kanter Foto: Mihkel Maripuu

«Füüsis on mul enam-vähem, aga tehnika ei toimi nii kuis peaks,» kommenteeris Gerd Kanter Pariisi Teemantliiga kolmandat kohta tulemusega 65.30. Võitis Robert Harting (67.04), teise koha sai Ehsan Hadadi (65.53). Harting asus ka Teemantliiga kettaheidet kaheksa punktiga juhtima, Kanteril on punkt vähem.

«Hadadi pidanuks ikka ära karistama,» tõdes Kanter. «Teemantliigas jagatakse niigi vähe punkte, mistap on need kulla hinnaga. Aga punktid punktideks, ideaalset heidet ma ei teinud. Poolteist meetrit jäi sisse, kui jõudu arvestada. Tegelikult pidanuks ma Hartingi lähedale heitma.»

Moskvas toimuva MMi kettaheitevõistlusteni jääb viis nädalat ning selle ajaga peab tulemusele kaks-kolm meetrit lisa tulema, sõnas Kanter: «65 meetriga MMil väga ei vehi. Pronks ehk pudeneb pisut alla 67-meetrise heitega, kuid kirkamate medalite jaoks tuleks 67–68 kätte saada.»

Samas on Kanter kolm nädalat piinanud seljahädadest prii ning saab taas täiega harjutada: «Aega enese tippvormi viimiseks on. Järgmiste võistlusteni jääb kolm nädalat, seega saan tehnika lihvimise käsile võtta ja ketta lennukaared pikemaks venitada. Praegu loksuvad heited ka treeningul, ent põhjus peitub selles, et kolm nädalat, kui selg vaevas, harjutasin, mida sain, aga mitte nagu peab.»

Pisut ettevaatlikuks teeb Kanteri seeria Pariisis, kus ta esimese kahe katsega ei saanud kätte 60 meetritki. Sealtmaalt hakkas asi siiski sujuma ning kolm järgmist heidet olid: 64.29 – 65.30 – 64.77.

«Tuleb, jah, selle kallal töötada, et esimesel katsel märk maha saada, mitte kolmandal rongi alt välja tulla,» nõustus Kanter. «Alustada tuleks turvaliselt, 65 meetriga, siis jääb aega tõsist tulemust üritada.»

Järgmisena võistleb Kanter 27. juulil Londoni Teemantliiga etapil, seejärel on Eesti meistrivõistlused ja Moskva MM.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles